Problem z ogrzewaniem Seat Leon M1

16 Lut 2019, 19:57

Witam posiadam Seat Leon M1 2002r 1,9 tdi 110km. Mam dziwną usterke. Nagle przestało mi działać ogrzewanie w samochodzie. Wymieniałem oleje i filtry i przy okazji chciałem sprawdzić termostat bo czasem z 90 stopni spadało mi na 70 jak jeszcze działało ogrzewanie. Przy spuszczaniu płynu chłodniczego okazało się że jest koloru zupy pomidorowej... czyściłem cały układ octem, wodą, środkiem chemicznym ciągle leci ten sam syf a samochód nie grzeje nawet troszkę nic! Posiadam filmik na którym widać jak spuszczam płyn chłodniczy. Proszę o pomoc bo 3 mechaników było przy tym spuszczaniu płynu i nikt nie wie o co chodzi. Ponoć to nagrzewnica dlatego nie grzeje ale skąd taki syf w układzie chłodniczym!?
adrawojtas
Obserwowany

17 Lut 2019, 11:30

Układ odpowietrzony? Skąd syf w układzie? Dolewanie wody lub UPG
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

20 Lut 2019, 10:35

Układ odpowietrzony. Moge podesłać gdzieś filmik z tym co wypływa z chłodnicy po zdjęciu termostatu. Nie dolewałem wcześniej wody jezdziłem na płynie chłodniczym g12 do Seata. Dziwne jest to że układ był kilka razy czyszczony woda, octem, środkiem chemicznym a ciągle leci ten sam kolor gliniany syf nic się nie zmieniło...
adrawojtas
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes-Benz W113 z lat 60 tych - Pagoda
    Mercedes-Benz W113 z 1963 roku czyli Pagoda to druga generacja prestiżowej serii roadsterów SL. Auto zaprezentowano w 1963 roku w Genewie. Co ciekawe, po premierze samochodu dziennikarze okrzyknęli nowy model Mercedesa-Benz ...