witam mam astre 2 2.0 dti
mój problem polega na tym,że wymieniłem uszczelke po głowica i nowy termostat i teraz nie pokazuje wskażnik temperatury wody,wskazówka wogóle nie ruszyła się.mechanik nie wie dlaczego.dodam że przy uruchomionym silniku
wyciągneliśmy wsówkę od czujnika i wentylator się włączył także chyba jest sprawny.może koś wie co trzeba zrobić i jak.
jeszcze dziwi mnie jedna sprawa że wszystkie przewody od chłodzenia wogóle nie były gorące tylko ciepłe i takie ciepło tylko leciało na ogrzewanie
. może ma to coś wspólnego z tym że nie pokazuje temp.wody
pozdrawiam
witam.mam pytanie.czy jeśli wymienię płyn chłodniczy to muszę odpowietrzyc cały układ odpowietrznikiem czy mogę to zrobić poprzez rozgrzanie silnika na odkręconym korku zbiornika wyrównawczego.jeszcze jedno czy jeśli jest słabe ogrzewanie w środku to czy taka operacja czyli odkręcony korek i włączony silnik coś da żeby było lepsze ogrzewanie w środku?dodam że auto mialem zamiar rozgrzać do powiedzmy 90stopni?
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
nico12 napisał(a):czujnik jest zamontowany poprawnie. czy może jest to wina pompy wody? jeśli tak to jak to sprawdzić?
co było przyczyną wyniany uszczelki pod głowicą ? robi ciśnienie w układzie chłodzenie ??
pompe jedynie mozna wyciągnąć, mozliwe ze wirnik jest oberwany, tzn, pompa się kreci a wirnik stoi.
Audi S8 Samochodem Roku Playboya 2012 - Luksus i Sport Audi S8 zwyciężyło w kategorii "Luksus i Sport" w tegorocznym plebiscycie Samochód Roku organizowanym przez magazyn Playboy. Tegoroczna edycja była już dziewiętnastą. Jak co roku, jury złożone z autorytetów ...
Kierowco, nie bądź drogowym recydywistą Ryzykowne zachowania użytkowników dróg mają negatywny wpływ na bezpieczeństwo ruchu drogowego i powodują wypadki ze skutkiem śmiertelnym. Jednak wciąż się zdarzają, często świadomie popełniane wielokrotnie. ...
obieg płynu jest bo widać jak wraca do zbiornika wyrównawczego, chyba ze pompa jest na wykończeniu, nie wiem co było przyczyną wymiany uszczelki, mechanik zalecił wymiane
jak to zalicił? bez powodu sie nie wymienia. To jest zalicza się już do poważnych remontów. Wymieniił tylko uszczelke? głowica została obrobiona?
jeszcze raz zapytam czy robi ciśnienie w układzie chłodzenia? czyli czy weże są twarde po nagrzaniu się silnika? jesli nie korek zbiorniczka wyrównawczeko jest nieszczelny i nalezy go wymienić
co to znaczy że są ciepłe? tzn kiedy są ciepłe? chwilę po uruchomieniu? jak tak to termostat nie spełnia swojej funkcji, silnik się nie dogrzewa w ogóle?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.