Problem z olejem...ODMA?

15 Maj 2011, 11:41

Ta faktura wyglada na mocno naciagana, jak wymienili 2 uszczelki, a z obu cieknie olej... zrobili remont silnika, a olej z niego sie leje z miski + odma do filtru powietrza, jednak cos mocno jest spaprane...
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

15 Maj 2011, 11:46

No też mi się właśnie to wszystko tak wydaje. Z tym że wszystko jest imiennie i paragony itp....a normalnie porażka......chyba że to robił jakiś poniedziałkowy mechanik, po ciężkim weekendzie
Z resztą skoro są papiery to i jest gwarancja....tak więc jakby coś nie teges to się tam wybiorę i będę coś działał.
goral8611
Początkujący

Miejscowość: Żywiec

15 Maj 2011, 12:24

Najlepiej tam zadzwonic, podac nr VIN i ich zapytac, czy w tym aucie oni cokolwiek robili, bo moze masz prawdziwe faktury, ale nie od tego samochodu...
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

15 Maj 2011, 13:04

no tak właśnie zrobiłem...tzn wysłałem maila, jak nie odp to zadzwonie.
A czym go zalać przy wymianie?? Bo ogólnie wlewają albo mobil albo castrol edge
goral8611
Początkujący

15 Maj 2011, 13:33

BMW bardzo nie lubi Lotosu ja juz dobre kilka lat jezdze BMW leje tylko castrol 10w40 tyle ze u mnie benzyna a do Diesla to ja bym Ci poradzil Mobil Super 2000 10w40
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
kamilszczak00
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

15 Maj 2011, 13:49

no pewnie za wiele aut nie ma które lubią lotosa...ale jak to w komisach...leją to co tańsze, bo i tak sprzedadzą i nie ich problem. Mam nadzieje że ten tydzień jakoś autko da rade. Hmmm a też tak myślałem wlać mobila. Chociaż się jeszcze zastanawiałem nad MOTUL'em...ale nie wiem czy jest sens
goral8611
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Citroen C5 III x7 opinie, problemy, usterki, wady, zalety
    Opinia na podstawie własnego auta i własnych doświadczeń z nim związanych Citroen C5 2016 wersja Exclusive sport w wersji nadwozia Tourer napędzany silnikiem 2.0 BlueHDI 180 KM i automatyczną skrzynią biegów o przebiegu ...

15 Maj 2011, 18:08

Mysle ze w sklepach motoryzacyjnych tez doradza Ci mobil jest dobry i w przystepnej cenie
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
kamilszczak00
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska