Problem z pedałem gazu Skoda Superb II

12 Lut 2024, 18:18

Witam posiadam Skodę superb II z 2010r.
Silnik 2.0 200KM
Skrzynia automatyczna DSG 6 biegów
Od 3 dni pedał gazu jest twardszy bliżej podłogi żeby wcisną gaz do podłogi to trzeba użyć więcej siły. jak samochód jest nie odpalony to podał gazu jakiś 1cm-2cm od podłogi ma taki opór jakby tam był jakiś przycisk pod pedałem .
Wcześniej tego nie było pedał mogłem wcisnąć w podłogę bez żadnego oporu z tą samą siłą nacisku.
Mateuszwi92
Nowicjusz

12 Lut 2024, 19:09

To dziwne co mówisz bo pedał jest elektroniczny, tam nie ma co sprawiać oporu. Potrudziłeś się chociaż żeby zajrzeć tam pod pedał? Może coś tam wpadło i się zaklinowało lub dywanik się zawinął....
Kilka razy miałem taką sytuację że klient przyjeżdżał że biegi nie wchodzą lub wchodzą , no faktycznie nie mogły wchodzić dobrze bo dywanik pod pedałem :lol:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

12 Lut 2024, 22:57

Oczywiście że sprawdzałem nic pod pedałem nic nie ma dywanik na swoim miejscu przymocowany na bolce.
Mateuszwi92
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak samochody widzą nocą?
    Podróżując po zmroku, baczniej wytężamy wzrok. Szczególnie jazda poza miastem szybko staje się w takich warunkach męcząca. Stopniowo obniża się koncentracja kierowcy i pojawia się senność. Wspaniale, gdyby samochód ...