Problem z płynem chłodącym!!! potrzebuje pilnie pomocy!!!!

24 Mar 2014, 19:47

Witam, posiadam e46 sinik 2,8i model m52, benzyna niedawno założony gaz sekwencyjny stagowski.
Mam problem z płynem chłodzącym. Otóz od pewnego czasu co jakiś czas zapala mi sie kontrolka od płynu chłodzącego i występowały ubytki około 200 300 ml. zobaczyłam ze zbiorniczek wyrównawczy jest luzny i mechanik zamontował go zeby był stabilny. układ był odpowietrzony, ale po 4 dniach problem znow wystapil i znow zaczal uciekac mi plyn. po jechaniu z duza predkością stanelam na cpnie i dolnym korkiem wycieklo jakies około 0,5 do 1litra płynu. znow odpowietrzyłam układ i było kilka dni spokoju dzis znow sytuacja sie powtorzyła. Płyn wycieka ale temperatura samochodu jest ok i nie rosnie, i ostatnio rano gdy samochód stał cała noc zauwazyłam ze przewod od powrotu do chlodnicy jest twardy tak jakby było w nim caly czas cisnienie. bylem na stacji diagnostyczej i mechanik powiedział ze to uszczelka pod głowica lub pompa wody, a wy jak myslicie bardzo prosze o pomoc!!! pozdrawiam
angelikagaw22
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 03 1991
Auto: BMW E46
Silnik: 2.8i 193 km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

25 Mar 2014, 22:11

Jeśli pompa wody by padała to miałabyś problem z przegrzewaniem silnika - nic nie piszesz na temat temperatury w trakcie jazdy oraz tego jak ten płyn Ci wyrzuciło. A wyrzucanie płynu z kolei świadczy właśnie o uszczelce pod głowicą (najbardziej optymistyczna wersja).
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe lakiery, efektowne foliowanie - BMW X2
    Lakier metalizowany w kolorze zieleni San Remo, dostępny po raz pierwszy w BMW X2, jest zarezerwowany wyłącznie dla samochodów tej edycji. Alternatywnie oferowane są kolory: biel alpejska niemetalizowany, niebieski ...
    Testy czterech Audi R18 e-tron quattro
    Audi przeprowadzi testy czterech Audi R18 e-tron. Są one bezpośrednio związane z przygotowaniem do dwudziestoczterogodzinnego wyścigu w Le Mans. Obok wytypowanych do wyścigu pojazdów z numerami startowymi 1, 2 i 3, ...