Witam. Spójrzcie na te zdjęcia zbiornika na płyn chłodnicy i widoczny na nich osad. Co to może oznaczać?
Auto to Vauxhall 2010 rok Insignia 1.8 SE, benzyna. Muszę zaznaczyć, że od początku miałem problem z układem chłodzącym - auto jeszcze na gwarancji, oddawałem z tego powodu do serwisu już 2 razy. Mniej więcej raz na miesiąc muszę dolewać płynu (tak z 1/5 zbiornika), teraz pojawił się też ten osad. Za pierwszym razem stwierdzili, że nie ma żadnych przecieków, zrobili test ciśnieniowy i przejechali się 7 mil, ja też nie widzę przecieków gołym okiem. Za drugim razem jak już się wkurzyłem wymienili termostat chłodnicy (gdyż ta włączała się praktycznie cały czas bez powodu). Powiedzieli, że spuścili płyn chłodnicy i napełnili na nowo więc przez jakiś czas trzeba będzie go uzupełnić, ale po 3 miesiącach muszę to robić mniej więcej co 2 tyg (dolewam płyn Shella rozrabiany z wodą z kranu). Oddam auto jeszcze raz do naprawy ale chciałbym się pójść tam z większym doświadczeniem dlatego pytam o Waszą opinię. Z góry dzięki.
Wloz palucha ,wyciagnij troche tego osadu i opisz jak toto wyglada.Do rozcieczania plynu uzywa sie wylacznie wody destylowanej-od kranowy po jakims czasie pojawia sie podobny osad,ale to po tysiacach km.
Korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię Jednym z zagrożeń dla bezpieczeństwa ruchu drogowego jest korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię. Już w czerwcu wejdą jednak w życie przepisy, które tego zakazują. Choć to kierujący pojazdami powodują ...
Jak bezpiecznie podróżować z psem? W ramach kolejnego materiału z cyklu Piątek ze Szkołą Auto, instruktorzy doradzają, jak bezpiecznie podróżować z psem. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Wyjeżdżając z psem na majówkę ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.