Problem z podłaczeniem z tuba

10 Mar 2010, 22:28

Witam
mam problem z podłączeniem z tuba. kupiłem samochód z kablami i teoretycznie wszystko powinno działać. Kable są trochę pokombinowane z tego co widzę. Gdy w bagażniku biorę czerwony(do niego podłączony jest jakiś kabel przezroczysty) i czarny to na mierniku pokazuje zaledwie 0,08 V oczywiście sprawdziłem czy miernik dziala przy akumulatorze i działa bo tam pokazuje ok 12.0 v.
Tuba nie działa, power się nie świeci.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

dlaczego u mnie elekt. antena nie jest jakoś z rem połączony ? chociaz moze jest ale gdzie to nie wiadomo

Gdzie szukać problemu ?
anntor

12 Mar 2010, 10:12

O ile się nie mylę to do tego zielonego w tubie musi być poprowadzony kabel sterujący na którym pokazuje się napięcie po włączeniu radia.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

18 Mar 2010, 14:08

wzbudzenie jest zle podlaczone powinno wychodzic z radia(niebieski kabel) a tu jest mostek z +
zasilanie bezposrednio z aku na piec oczywiscie z bezpiecznikiem i masa na blachy te kable im grubsze tym lepiej
Części Vectra C atrakcyjne ceny
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kultowe japońskie samochody sportowe
    Japońscy producenci nie bez powodu słyną z konstruowania zgrabnych roadsterów i wyjątkowych sportowych samochodów. Wiele modeli stworzonych w Kraju Kwitnącej Wiśni na stałe wpisało się w historię motoryzacji ...