REKLAMA
Witam,
Mam problem w mojej Octavii Scout 2010r. Otóż prawa przednia szyba (pasażera) nie reaguje na automatyczne podnoszenie i opuszczanie jej (2 stopien, przycisk wciśnięty bądź podniesiony do końca). Przy podnoszeniu "manualnym" (1 stopień), szyba podnosi się najpierw do 1/3 wysokości (następnie muszę puścić przycisk i jeszcze raz go podnieść), potem do 2/3 (taka sama operacja jak wcześniej) i potem dochodzi już do końca. Czasami przy 1/3 od razu się chowa (przeczyściłem uszczelki tak aby nie napotykała tam niechcianego oporu jednak dalej jest to samo). Szyba zachowuje się tak samo naciskając przyciski zarówno z poziomu kierowcy jak i pasażera. Opuszczanie przy 1 stopniu działa tak jak powinno, szybę opuszczam o tyle o ile chce i nic niepożądanego się z nią nie dzieje. Warto dodać, że wszystkie pozostałe szyby działają tak jak powinny. Czy jest to wina samego silniczka o nr 5k0959792a czy całego mechanizmu podnoszenia szyby? Wiem, że już na tym forum są podobne tematy, ale nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem identycznym do mojego. Z góry dzięki za odpowiedź