Problem z podświetleniem - bmw e36 1.8tds

09 Mar 2011, 11:20

Witam:)
Nowe autko w domu;p bmw e36 1.8tds 95
Mam maleńki problem z podświetleniem zegarów:) wczoraj próbowałem wymienić żaróweczkę przy włączniku świateł i przestały działać mi zegary. Wymieniłem bezpiecznik (nawet dwa 7,5 i 30A ) zegary działąją ale nie do końca....Nie działa mi podświetlenie wskaźnika temperatury silnika oraz licznika km i kwadracików...tzn. od temperatury nie działa wogóle, ale zaraz po przekręceniu zegarów kwadraciki świecą i później gasną, licznik km wydaje mi się że wyświetla ale nie jest podświetlony. Przeszukałem w wyszukiwarce i wujku google ale nic co by mnie zadowalało nie znalazłem, no ewentualnie sprawa z tym drucikiem w potencjometrze. ale czy to może być to?
Prosze o pomoc i z góry dziękuje:)
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez goral8611, 09 Mar 2011, 16:03, edytowano w sumie 1 raz
goral8611
Początkujący

Miejscowość: Żywiec

09 Mar 2011, 23:11

Najprawdopodobniej uszkodzony włącznik świateł lub potencjometr.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

11 Mar 2011, 20:26

A luzzzzz:) lampki się popaliły, dzięki za pomoc:)
goral8611
Początkujący

Miejscowość: Żywiec
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię
    Jednym z zagrożeń dla bezpieczeństwa ruchu drogowego jest korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię. Już w czerwcu wejdą jednak w życie przepisy, które tego zakazują. Choć to kierujący pojazdami powodują ...
    Honda CR-V 2.0 i-MMD Hybrid - test spalania
    Rzeczywiste średnie zużycie paliwa w teście What Car: 5,43 l/100 km Główne zalety nieco mniejszej od RAV4 Hondy CR-V Hybrid to wysoki komfort podróżowania, dużo przestrzeni dla pasażerów i oczywiście ...