Problem z podświetleniem deski rozdzielczej Peugeot 206 ;)!

01 Mar 2011, 22:26

Witam.
W dzisiejszym dniu zakupiłem Peugeota 206 2.0HDI 90km z 2000roku ;)
Wszystko jest jak najlepiej stan idealny oprócz jednej sprawy ... Nie działa mi podświetlenie licznika oraz zegarka na środkowej konsoli oraz stop w prawej lampie <tył>. Jak zacząłem grzebać przy prawej to teraz w lewej nie działa ...;/ Nie wiem co jest...! podejrzewam że może bezpiecznik ?! Pomóżcie proszę! ... a i wg. was jaki to jest samochód?;))) Pozdrawiam !
Barti ;))
Bartek1583
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

02 Mar 2011, 09:22

Posprawdzaj te bezpieczniki najpierw.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

02 Mar 2011, 16:52

Bezpieczniki sprawdziłem także to odpada...|||
W lampach już też wszystko działa - żarówki nie miały dobrego styku ;/ [wyczyściłem i jest ok]
Teraz została mi ta deska rozdzielcza i licznik ;/ jak włączę zapłon to zegarek świeci a jak jeszcze włączę światła to się wyłącza ... podświetlenie licznika w ogóle nie chodzi
Barti ;))
Bartek1583
Nowicjusz

03 Mar 2011, 12:10

Regulacja natężenia oświetlenia jest? Może tam tkwi problem , bo szczerze aby się wszystkie żarówki podświetlenia spaliły jednocześnie to nie wierzę że nie było przepięcia lub innej przypadłości typu: niedziałający regulator napięcia.. Sprawdź/wymień żarówki w liczniku.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

03 Mar 2011, 21:35

Regulator jest, i jest działający ponieważ tam gdzie wyświetla mi przebieg [jest podświetlenie] i jak kręcę tym regulatorem to się przyciemnia i rozjaśnia tylko podświetlenie licznika nie działa typu :obrotomierz,prędkościomierz, od paliwa i temperatura.

Właśnie myślałem o sprawdzeniu żarówek tyle, że nie wiem jak ...;p nie chcę czegoś połamać ;p może ktoś wie?????!
Barti ;))
Bartek1583
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda CX-3
    Nowy kompaktowy SUV - Mazda CX-3 – debiutuje podczas targów motoryzacyjnych w Los Angeles. CX-3 jest piątym modelem z nowej generacji samochodów Mazdy wyposażonych w technologię SKYACTIV i zaprojektowanych w myśl filozofii ...