masa555 napisał(a):Witam
Mam taki problem ostatnio zabrałem sie za szpachlowanie i lakierowanie golfika. Wszystko wyszło bardzo dobrze ale mam problem z polerowanie łącza nowego lakieru ze starym. Nie wiem kompletnie jak to zrobić. Czy może wystarczy jakaś pasta? Jak tak To jaka?
O to jak to zrobic to kolega mógł sie zapytać lub poczytać w necie ( jest mnóstwo takich pytań ) przed robotą . Seeb zadał Ci kilka pytań które są bardzo ważne i na ich podstawie
należałoby dobrać odpowiednią technologie wykonania zaprawek , tak abyś nie ponosił dodatkowych kosztów i nie popełniał błedów tak często dokonywanych przy samodzielnej naprawie nie mając jakiegokolwiek doświadczenia. Wyszedł Ci kant ......hmn....... za blisko okleiłeś miejsce lakierowania . Teraz to będzie trudno usunąć . Nie wiemy jakie tam masz duże te zaprawki , w jakich miejscach i jaki lakier. Być może lepszym rozwiązaniem byłoby przy lakierze dwuwarstwowym - bazą pokryc miejsce naprawiane , a bezbarwnym cały element . Nie będzie wtedy problemu z przejściem , a i więcej :miejsca: na ukrycie ewentualnej różnicy koloru .