Problem z polerowanie łącza nowego lakieru ze Starym

02 Kwi 2008, 13:58

Witam

Mam taki problem ostatnio zabrałem sie za szpachlowanie i lakierowanie golfika. Wszystko wyszło bardzo dobrze ale mam problem z polerowanie łącza nowego lakieru ze starym. Nie wiem kompletnie jak to zrobić. Czy może wystarczy jakaś pasta? Jak tak To jaka?
masa555
Nowicjusz

02 Kwi 2008, 17:02

A przed malowaniem spolerowałeś samochód??
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

02 Kwi 2008, 18:17

Nie. Wyszedł taki lekki kant i nie wiem co z nim zrobić. Jak przetre papierem 2000 to bedzie obramówka. Lecz właśnie nie wiem co z nią zrobić.
masa555
Nowicjusz

02 Paź 2009, 18:21

Jezeli dobrze zrozumialem to robiles przejscie.To bym lakier bezbarwny czy akrylowy? W ktorym miejscu doklanie cieniowales? jakim srodkiem i jaki kolor?
seeb
Nowicjusz

03 Paź 2009, 09:21

masa555 napisał(a):Witam

Mam taki problem ostatnio zabrałem sie za szpachlowanie i lakierowanie golfika. Wszystko wyszło bardzo dobrze ale mam problem z polerowanie łącza nowego lakieru ze starym. Nie wiem kompletnie jak to zrobić. Czy może wystarczy jakaś pasta? Jak tak To jaka?

O to jak to zrobic to kolega mógł sie zapytać lub poczytać w necie ( jest mnóstwo takich pytań ) przed robotą . Seeb zadał Ci kilka pytań które są bardzo ważne i na ich podstawie
należałoby dobrać odpowiednią technologie wykonania zaprawek , tak abyś nie ponosił dodatkowych kosztów i nie popełniał błedów tak często dokonywanych przy samodzielnej naprawie nie mając jakiegokolwiek doświadczenia. Wyszedł Ci kant ......hmn....... za blisko okleiłeś miejsce lakierowania . Teraz to będzie trudno usunąć . Nie wiemy jakie tam masz duże te zaprawki , w jakich miejscach i jaki lakier. Być może lepszym rozwiązaniem byłoby przy lakierze dwuwarstwowym - bazą pokryc miejsce naprawiane , a bezbarwnym cały element . Nie będzie wtedy problemu z przejściem , a i więcej :miejsca: na ukrycie ewentualnej różnicy koloru .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

03 Paź 2009, 15:54

robota od nowa tylko że z wtapiaczemi i będzie git. W sklepie z alkierami wytłumacza ci jak sie go stosuje i w jakich proporcjach, ja nie będe tego pisał bo to małe wypracowanie
Zaprawka baza a cały element bezbarwnym??? a co za sposób????
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Adaptacyjne światła AHS (2012)
    Opracowany przez japońską markę Lexus, system adaptacyjnych świateł drogowych AHS (Adaptive High-beam System) pozwala maksymalnie wykorzystać moc świateł drogowych, nie oślepiając innych użytkowników drogi. To rozwinięcie ...