Kia?! Ścisła czołówka jeśli chodzi o awaryjność wśród obecnie produkowanych aut,plasuje się tuż za najlepszymi japońskimi markami ,dopiero za nią niemieccy producenci.Bardzo chwalone są Dacie(czyt .Renaulty) oraz Skody w te samochody celuj za prestiz zupełnie nieuzasadniony obecnie trzeba bulić,już tutaj na forum ktoś mądrze napisał ,prestiż teraz wśród aut wartych kilkanaście tysięcy?!
![Laughing :lol:]()
Śmieszne,nie te czasy.Ostatnio widziałem najnowszego Mercedesa S klasy a za nim najnowszego Bentleya Continentala,Mercedes zrobił się nijaki,taaaki malutki
![Exclamation :!:]()
Gdyby jednak za Continentalem jechało najnowsze Lamborghini Gallardo za tamtymi dwoma nikt by nawet nie spojrzał
Kupujcie autka dobre użytecznie nie drenujące zbytnio kieszeni ,przed kupnem look dobrze popytaj jak drogie są części i czy po wpadnięciu w dziurę można wyregulować geometrię zawieszenia czy trzeba wymienić całą paletę drogich części ,mało kto bierze to pod uwagę
A to ważne.
[ Dodano: Sob Paź 03, 2009 14:48 ]Ach jeszcze jedno ,dlaczego aluminium jest tak chętnie wykorzystywane także,ten metal możesz przetapiać miliardy razy ,nieskończenie wiele i dalej zachowa swoje właściwości takie same,ze zwykłą stalą jest inaczej a na elementy zawieszenia potrzeba stali wyjątkowej jakości , twardej jak ch...a i plastycznej równocześnie,kiedyś jadąc na ryby moją starą przejściówką(Mercedes W114) tak walnąłem o kamień wahaczem ,ze auto po prostu na nim zawisło a moje zęby ścisnęły się jak harmonijki
![Mr. Green :mrgreen:]()
W wahaczu powstało wklęsłe wgięcie gdzieś na ok 1 cm,nic nie pękło i nie przestawiło geometrii
![Shocked :shock:]()
Gdybym tak krochmalnął współcześnie produkowanym samochodem to w ręce pozostała by mi tylko kierownica a reszta by się rozleciała!Najlepsze zawieszenie ,dostosowane do naszych crossowych dróg na dzień dzisiejszy posiadają Dacie Logan i Sandero,w te samochody celujcie pamiętając o tym ,że Niemcy sprzedają je pod znaczkem Renault ,wiec jeśli macie kompleksy to znaczki zawsze możecie sobie wymienić!
![Mr. Green :mrgreen:]()