Problem z polerowaniem lakieru papierem wodnym

03 Paź 2010, 09:01

Witam ,

położyłem 3 warstwy lakieru w sprayu , wyglądało nawet fajnie dopóki po jednej stronie nie zacząłem "polerować" papierem 2000 mokro,
lakier zrobił się jakiś matowy dziwny po posmarowaniu pastą i wypolerowaniu ścierką polerska i tak nie znikł ten matowy odcień ?
Czy ktoś może wiedzieć jak to zlikwidować ? Nie wiem w ogóle po co na forach piszą, że położony lakier traktować papierem 2000-2500 ehh :/

pomocy
InzaghiX
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

03 Paź 2010, 12:04

Po co polerowałeś :grin: papierem ostatnią warstwę?!Papierem się tylko matowi, by następna dobrze trzymała.Do polerowania są specjalne pasty z tym,że by polerować trzeba poczekać ,powiedzmy miesiąc.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

03 Paź 2010, 13:03

PhantomASA1 napisał(a):Do polerowania są specjalne pasty

Zgadza się...
PhantomASA1 napisał(a): by polerować trzeba poczekać ,powiedzmy miesiąc
Nie musisz czekać zadnego miesiąca.Mozna śmiało polerować po 2 max3 dniach ale nie farbę z aerozolu.Nigdy nie słyszałem o polerowaniu farby połozonej z aerozolu.Co innego akryl lub metalic... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

03 Paź 2010, 13:29

Ja zawsze gdy wylakierowałem auta,miałem się zgłosić do polerowania ,tak gdzieś po miesiącu,nie wcześniej.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Największy rozpraszacz kierowcy? Jazda na zderzaku
    Co najbardziej rozprasza kierowców podczas jazdy? Brytyjscy kierowcy twierdzą, że jest to widoczny we wstecznym lusterku samochód, który jedzie zbyt blisko nich. Jazda na zderzaku to problem również ...