Problem z policją - czy wie ktoś o co może chodzić?

04 Lip 2015, 11:15

Hejka, mam pewien problem z policją.
Dostałem list, w którym jest napisane, żeby się stawić z pojazdem Opel ... na policji. I nie rozumiem z jakiego powodu mogłem taki list dostać.

Charakter - świadek

wykroczenie z art. 86 lub 97

Nie mam pojęcia co mogłem zrobić, na internecie czytałem o ww artykułach i raczej nie powinny mnie dotyczyć. Jestem abstynentem, więc nie było możliwości, żebym prowadził pod wpływem, ani nie mam żadnych punktów karnych za złą jazdę.

Ma ktoś pomysł o co może chodzić?
Frakzz
Nowicjusz

Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.6 16V 101KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

04 Lip 2015, 11:46

Frakzz napisał(a):I nie rozumiem z jakiego powodu mogłem taki list dostać.

A dostałeś list z takiego powodu że policja jest nieudolna i... żeby pozorant pokazać że coś robi musi wykonywać ruchy a najłatwiej wykonać ruchy pozorne jak przystało na pozoranta.

Więc scenariusz jest taki idziesz na komisariat panowie przedstawią Ci materiał w którym przy jakimś policjancie/kamerze policyjnej popełniłeś wykroczenie.
A w związku z tym ze ich przełożony wylizuje 4ery literki swojemu przełożonemu i tak na samą górę to potrzebne są wyniki a jak najłatwiej zrobić wyniki???

Więc efekt jest taki że jak okradną Cię na 100tyś.zł. to po pół roku śledztwo będzie umorzone z braku dowodów... jeżeli to były pieniądze firmowe odliczysz sobie od podatku a jeżeli ktoś Cię nagra jak o 2giej nad ranem zjeżdżając z chodnika przejechałeś tylnymi kołami po ciągłej to będzie profi działanie zakończone sukcesem :ok:

Pamiętaj tu chodzi o marketing a nie o bezpieczeństwo czyli nie ma być bezpiecznie tylko masz myśleć że jest bezpiecznie :mrgreen:

p.s

Ostatnio była akcja w stołecznej "telefoniści"... Panowie z radiowozów nie oznakowanych tak się podniecili chęcią zdobycia wyników że zamiast udać się na trasy szybkiego ruchu to swoimi 300konnymi bolidami ustawiali się na osiedlach i pilnowali tych co z garażu wyjeżdżali ze słuchawką w ręku...

Albo akcja "pieszy" tu znowu trzeba było podgonić statystyki dotyczące osób przechodzących przez jezdnię w nie dozwolonych miejscach to naprawdę śmiesznie wyglądało jak wyłapywano pieszych...

No i oczywiście przemyśl sobie wszystko zanim coś podpiszesz bo znam przypadki gdzie policjant próbował oszukiwać bo przez całą noc nic nie robił a później trzeba było się wykazać.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

04 Lip 2015, 12:10

Ehh co za kraj... Nieraz wracając do domu widzę jak jakiś "rajdowiec" z BMW jedzie lewym pasem (który się kończy) i wali dalej przez te linie wyłączające i albo się wepchnie albo jedzie dalej, mimo że jedzie wtedy na czołowe z autami nadjeżdzającymi z przeciwka. Albo jak mimo pasa tylko do skrętu, ktoś żeby wyprzedzić jedzie na nim prosto i powoduje realne zagrożenie wypadkiem. Wtedy to policji nie ma, a mi potrafią coś sobie z dupy wymyślić?

Nie rozumiem też dlaczego chcą, żeby się stawić tym pojazdem na komisariat?
Frakzz
Nowicjusz

04 Lip 2015, 15:04

Moze byc te wezwanie spowodowane tym, ze hamulce mi przerazliwie piszcza i ktos o tym doniosl?
Frakzz
Nowicjusz

06 Lip 2015, 10:25

Frakzz napisał(a):Moze byc te wezwanie spowodowane tym, ze hamulce mi przerazliwie piszcza i ktos o tym doniosl?

Zależy jakich masz sąsiadów, ale może być ;) Ktoś mógł coś takiego zgłosić mówiąc, że uważa, że Twój pojazd stwarza zagrożenie w ruchu (np. niesprawne hamulce, albo skończone klocki). To by wyjaśniało dlaczego masz stawić się z konkretnie tym autem.

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

06 Lip 2015, 14:12

Policja to banda idiotow ! Zawsze ich bronilem, ale to co robia mnie wkurza. Wezwali mnie tylko dlatego, ze ktos zrobil wypadek i uciekl a ci ludzie nie zapamietali numerow rejestracyjnych i wytypowali pare aut, i jak powiedzieli i tak to zadne z nich, ale zapytac musza...
Chore, zeby tak czlowieka wzywac i straszyc jakimis glupimi paragrafami ! Po prostu chory kraj !!

Ja sie martwilem i nie moglem nawet dokonczyc normalnie pracy i w stresie siedzialem. Cala rodzina juz snula jakies plany co moglem zrobic itd... A tu sie okazalo, ze wyslali takie g.... z jakimis paragrafami tylko po to, ze ktos dobil a mial podobne auto... Nosz ja p.... co za kraj... :x
Frakzz
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lakiernia powłok zewnętrznych
    Audi uruchomiło w swojej fabryce w Ingolstadt nową lakiernię powłok zewnętrznych. Prof. dr Hubert Waltl, członek zarządu Audi AG ds. produkcji, razem z dyrektorem fabryki Albertem Mayerem i przewodniczącym Rady Zakładowej ...

06 Lip 2015, 14:24

Frakzz napisał(a):Policja to banda idiotow !

To bardzo delikatnie powiedziane :mrgreen:

Jak opisałbym Ci trochę przypadków z policjantami w roli głównej to pomyślałbyś że jest poetą albo żyje w Mozambiku :evil:

I co ciekawe później rzecznik policji kulturalnie się wypowie że to wszystko pomówienia albo czarna owca między nami herosami. A prawda jest taka że film "drogówka" jest pikusiem przy tym co się wyrabia w PL...

Notabene zdjęcia do tego filmu były kręcone w miejscach gdzie naprawdę stoją TiRówy i na niby o nich policja nie wie... ale to tak z serca bez żadnych profitów.
szybki
Moderator - Tuning

06 Lip 2015, 14:30

Np w Niemczech jest podobno bardziej restrykcyjna policja, ale duzo razy spotkalem sie jak ktos przez miasto jechal 80, a jesli przy tym bezpiecznie i widac bylo, ze koles trzezwy to policja przymykala na to oko, mimo ze moglaby pyknac ladny mandacik. A u nas faktycznie potrafia robic naprawde dziwne rzeczy...

Powiedz mi chociazby co zlego w przechodzeniu przez tory? Dlaczego lepiej dla nich jest jesli zamiast isc 2 minuty, ide 20? Dla mnie to duza roznica, a co w tym niebezpiecznego, jesli jestem myslacy, trzezwy i na dodatek swiadom ryzyka? I naprawde takich "kwiatkow" jest niestety multum w tym kraju i mnie to wkurza juz powoli.
Frakzz
Nowicjusz

06 Lip 2015, 16:56

Frakzz napisał(a):Np w Niemczech jest podobno bardziej restrykcyjna policja, ale duzo razy spotkalem sie jak ktos przez miasto jechal 80, a jesli przy tym bezpiecznie i widac bylo, ze koles trzezwy to policja przymykala na to oko, mimo ze moglaby pyknac ladny mandacik. A u nas faktycznie potrafia robic naprawde dziwne rzeczy...

Powiedz mi chociazby co zlego w przechodzeniu przez tory? Dlaczego lepiej dla nich jest jesli zamiast isc 2 minuty, ide 20? Dla mnie to duza roznica, a co w tym niebezpiecznego, jesli jestem myslacy, trzezwy i na dodatek swiadom ryzyka? I naprawde takich "kwiatkow" jest niestety multum w tym kraju i mnie to wkurza juz powoli.

Powiem Ci tak całkowicie ogólnie:

tu chodzi o marketing... marketing władzy i tak jak za komuny uprawiało się marketing tak i teraz robi się to samo tylko w bardziej profesjonalny sposób co ma bezpośrednie przełożenie na politykę...
szybki
Moderator - Tuning