Problem z prędkością nagrywania Navitel AR280 Dual

28 Maj 2021, 10:15

Witam zakupiłem ostatnio kamerkę samochodową navitel ar280 dual.
Wszystko było dobrze do momentu włączenia trybu parkingowego - fragmenty nagrane z jego pomocą podczas wykrycia ruchu są w przyśpieszonym tempie. Dziś rano wsiadłem do auta, pojechałem gdzieś i wróciłem, zabierając ze sobą do domu kartę microsd z kamery.
Zauważyłem, że nie tylko nagrania w nocy z trybu parkingowego, który wykrywał ruch są w przyspieszonym tempie. Przyspieszone tempo zostało na stałe, normalne nagrania jak jadę są w przyspieszonym tempie. Dodam, że kamerka jest stale w gnieździe zapalniczki i stale dostaje z niej prąd - nieważne czy jest zapłon czy nie.
Nie chcę wyłączać trybu parkingowego, bo będzie więcej brało prądu z akumulatora, i także nie chciałbym resetować kamerki za każdym razem jak wsiadam do auta.
Co zrobić, aby podczas gdy auto jest zaparkowane i nagrania są zapisywane tylko podczas wykrycia ruchu były przyspieszone, a normalne nagrania gdy jadę były w normalnej predkosci?
Z góry dzięki
adawoj34
Obserwowany

28 Maj 2021, 13:22

Sprawdź w ustawieniach czy nie masz czasem jakiejś opcji prędkości trybu nagrywania.

Zobacz dokładnie ustawienia:
Nagrywanie w interwale (Ustawienia nagrywania):
- 100 ms – nagrywanie z prędkością 10 klatek na sekundę (fps),
- 200 ms – nagrywanie w 5 fps,
- 500 ms – nagrywanie w 2 fps.
- Nagrywanie w celu szybkiego odtwarzania (30 kl./s). Normalne odtwarzanie nie jest dostępne.

Masz chyba ustawioną ostatnią opcję.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

28 Maj 2021, 13:54

Z tego co pamiętam nie wiedziałem od czego jest ta opcja i ustawiłem ją na 100ms. Trochę mnie naprowadziłeś i znalazłem ten filmik :

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Dziękuję bardzo:) Temat można zamknąć
adawoj34
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ospały i senny za kierownicą
    Nie bądź ospały i senny za kierownicą ponieważ takie zachowania sprawiają, że reakcje kierowcy są dużo wolniejsze, jego percepcja słabsza, a do tego ryzyko wypadku dużo wyższe. Jesienią i zimą, kiedy dni są krótsze ...