Problem z prednim napedem w suzuki vitarze

16 Lip 2008, 19:07

no mam problem w suzuki z napedem:( niby jets załaczony a nie działa nic mi nawet nie wskazuje
kamil
Nowicjusz

17 Lip 2008, 08:31

masz temat przyklejony u góry jak postępować z napędami.
może coś źle robisz....

możliwe jest również, że posiadasz vitarę 2wd czyli z napędem tylko na 1 oś.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

17 Lip 2008, 10:13

nie napewno nie jak miałem naped na wszytkie osie az do czasu gdy przestały mi sie pokazywac kontrolki :( jak przestało je wyswietlac to przednia os przestał sie załanczac a ze skrzynka rozdzielcza jest wszytko dobrze
kamil
Nowicjusz

17 Lip 2008, 10:54

a jakie masz sprzęgiełka?

i zacznij używać znaków interpunkcyjnych bo nie sposób zrozumieć co piszesz :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

24 Lis 2008, 20:06

chciałbym się podczepić pod temat:)
mam Suzuki Sidekick z 90r i nie działa mi napęd przedni, nawet po zapięciu sprzęgiełek i przełączeniu na 4WD lub 4WD-L....czym może być to spowodowane? gdzie szukać usterki ? z góry dzięki za wszelką pomoc
pioter_malin
Nowicjusz

24 Lis 2008, 21:04

hmm.. po zapięciu sprzęgiełek i przełączeniu na 4WD powinien przedni most być podpięty. jakiego rodzaju masz sprzęgiełka, w jakim są stanie?
może któreś z nich jest zmielone?
najlepiej byłoby gdybyś podniósł samochód do góry i zobaczył czy przód ciągnie.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Czeka cię wymiana opon? Pamiętaj o zasadzie 3P
    Szukasz nowych opon i nie wiesz, jak je wybrać? Planujesz wymienić zimówki na letnie i nie wiesz jak znaleźć profesjonalny warsztat, który ich nie zniszczy? Jak odróżnić ten profesjonalny serwis od przypadkowego? ...

19 Kwi 2009, 14:48

siemka ja mam inna sprawe jak włanczam naped 4x4 i niby jest właczony i działa a potem jak jusz wyłacze i rusze i tak jakby wał mi sie ukrecił od czego to jest
jak temu zapobiedz
drizz1
Nowicjusz

Miejscowość: zielona góra

19 Kwi 2009, 15:11

a jak sie włacza i jak wyłancza naped 4x4
drizz1
Nowicjusz

19 Kwi 2009, 15:13

moje gg 11271402 prosze napiszcie
drizz1
Nowicjusz

20 Kwi 2009, 12:40

pewnie masz automatyczne sprzęgiełka. w takim wypadku po wyłączeniu 4x4 wajchą, należy cofnąć o ok.1,5 do tyłu żeby wyżej wspomniane sprzęgła się odłączyły. manewr ten spowoduje wyłączenie nie tylko sprzęgiełek ale i przedniego mostu i wału (pamiętać trzeba, że wajcha w kabinie ma być na 2WD!).
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika