REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Masz dokument darowizny/sprzedazy tego samochodu....? Czy w WK zgłosiłes to na piśmie i masz potwierdzenie...?Gowku napisał(a):czy firma ubezpieczeniową miała prawo przedłużyć oc pojazdu na kolejny rok którego nie byłem już właścicielem ?
I u tej pani nie wyjaśniłeś sprawy , nie dostałeś od niej porady ? Kto jak kto to ona wie więcej niż my.Gowku napisał(a):Mam umowę z pieczątką pani z PZU z zeszłego tygodnia.
Daty panie , daty . Kiedy była darowizna , kiedy był czas płacenia OC . Żeby nie było że Ty darowałeś już po terminie ważności polisy ( byłeś dobrym wujkiem dla zniżek , nie wnikałeś w rzetelność współwłaściciela) a ten zniżkobiorca nie zapłacił / nie przedłużył umowy.Gowku napisał(a):Tydzień temu dostałem pismo z firmy ubezpieczniowej z informacją o zadłużeniu za rok posprzedazowy auta, to jest rok, gdzie nie byłem już właścicielem ani współwłaścicielem auta
Gowku napisał(a):W zeszłym roku oddałem auto wspolwlascicielowi w darowiźnie. Oznaczało to przepisanie mojego 50% pojazdu na tę osobę. Poinformowalem firmę ubezpieczeniową oraz urząd komunikacyjny. Nie dostałem żadnych pieczatek ani potwierdzeń. Tydzień temu dostałem pismo z firmy ubezpieczniowej z informacją o zadłużeniu za rok posprzedazowy auta, to jest rok, gdzie nie byłem już właścicielem ani współwłaścicielem auta.