Problem z przegazowaniem maksymalnie do 4000 obr. - Mazda CX5 2012 2.0

28 Gru 2021, 09:52

Witam posiadam Mazda CX5 2012 silnik 2.0 problem z przegazowaniem maksymalnie do 4000 obrotów czy w tych autach to jest normalne czy w moim jest coś nie tak
Marcinmazd
Nowicjusz

• 28 Gru 2021, 10:01

Silnik nie osiąga większych obrotów od wspomnianych czy w ogóle nie wchodzi na obroty i dusi się?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

28 Gru 2021, 21:51

Nie tylko np miałem passatab6 to na postoju szło przegazować a tu tylko do 4 tys i zastanawiam się czy to jest ok czy coś jest nie tak..
    Marcinmazd
    Nowicjusz

28 Gru 2021, 23:21

Może być taka mapa silnika, w sensie blokada, że na wolnych obrotach nie wkręcisz więcej. W czasie jazdy jest normalnie?
    Gość114260

29 Gru 2021, 10:20

Muszę sprawdzić jak będzie czysto na drodze bo na śniegu nie chcę ryzykować tym bardziej że auto mam dopiero pół roku...
    Marcinmazd
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      XV Moto-Piknik Olsztyn Dajtki 2009 / relacja
      9 sierpnia na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbył się XV Moto-Piknik. Pomimo tego, że piknik trwał tylko jeden dzień, nie zabrakło na nim atrakcji. Oprócz największych imprez jak Eliminacje Mistrzostw Polski Car Audio ...