Nissan Interstar - zablokowane drzwi tylne

28 Gru 2021, 17:33

Witam. Pisze z dość poważnym dla mnie problemem. Dzisiaj na trasie zablokowały mi się drzwi tylne w Nissanie. Jak próbuje je otworzyć to widzę, że zamek dolny i środkowy puszcza. Problem jest z zamkiem górnym. Nie wiem za bardzo jak to ogarnąć zwłaszcza, że na aucie jest zabudowa izotermiczna i wszystko jest zabudowane. A izoterma jest tak skonstruowana, że można ją ściągnąć tylko na otwartych drzwiach. I teraz pytanie. Jest jakieś magiczne dojście, gdzie można to otworzyć czy pozostaje cięcie izotermy?
Stylowy102
Obserwowany

• 28 Gru 2021, 18:01

Nie masz bocznych drzwi w tej izotermie?

Stylowy102 napisał(a):zamek dolny i środkowy puszcza. Problem jest z zamkiem górnym.
    Być może rygiel górnego zamka został zblokowany lub został uszkodzony główny mechanizm on jest chyba na wysokości zamka/klamki nie pamiętam już dokałdnie jak to było w tym modelu.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

28 Gru 2021, 18:12

Mam drzwi boczne ale praktycznie codziennie ładuje auto do pełna i nie bardzo jest opcja na obsługę trasy z drzwi bocznych.
    Stylowy102
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Cyfrowe lusterko wsteczne - Lexus LS
      Piąta generacja Lexusa LS wyposażona jest w wiele elektronicznych udogodnień, takich jak pakiet bezpieczeństwa czynnego z funkcjami automatycznego prowadzenia czy 24-calowy, kolorowy wyświetlacz HUD. Łatwą do przeoczenia, ...