Ja się na tym nie znam dlatego mogłem pokręcić nazwy. Emulator jest - przynajmniej widzę pod maską małą skrzyneczkę z naklejką o takiej nazwie.
Nie rozumiem reszty Twojej wypowiedzi - co to jest "nakładania się paliw" - jakiś układ?
Instalacja działa, ale nigdy (prawie) za pierwszym przełączeniem.
Do ArteK: - nie widziałem, że to będzie taka składanka - ten instalator ma na warsztacie nalepkę, że jest sprzedawcą BRC więc przyjąłem, że taki sprzęt montuje, poza tym przez kilka miesięcy działało dobrze. Wymiany sprzętu na razie nie biorę pod uwagę - być może da się to jakoś ustawić czy poprawić - możliwe że problem jest banalny, np. widzę że z tej instalacji wydzodzi kabel który pewnie jest masą (bo jest przykręcony do karoserii) - czy on może być przykręcony do lakieru, czy też lakier powinien być zdrapany, żeby kabel przylegał do gołej blachy?
Jeszcze jedna sprawa - to jest instalacja starej generacji i w materiałach reklamowych BRC napisali, że auto spala ok. 10-15% więcej gazu niż benzyny. Moje spala ok. 30-40% więcej - czy to normalne? W jednym serwisie powiedzieli mi, że takie auto nie będzie mniej paliło, bo jest ciężkie - ale jakoś nie przekonali mnie, skoro mogę spalić 6,5 litra benzyny to powinienem spalić ok. 7,5 l gazu, a nie mogę zejść poniżej 8,5 litra gazu. Instalacja gazowa była już kiedyś regulowana przez inny warsztat, ale spalanie się nie zmieniło.