Problem z przełączeniem na gaz

01 Kwi 2012, 17:33

Witam

Mam samochód marki Hyundai Lantra z LPG Landi Renzi.Od pewnego czasu samochód po rozgrzaniu na chwilę przerzuca na gaz po czym zmienia na benzynę i tak cały czas.Co jest tego powodem.Samochód kupiłem 2 tygodnie temu.W między czasie wymieniłem przełącznik benzyna-gaz.
leet
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

03 Kwi 2012, 21:53

Czy to instalacja z komputerem LCS ? Prawdopodobnie komputer przy obciążeniu gubi prędkość obrotową.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

29 Wrz 2013, 14:45

Witam.
Podepnę się pod ten temat, chociaż mam Lagunę i występuje ten sam problem. Na zimnym silniku jest ok lub jak pada deszcz to nawet na rozgrzanym motorze chodzi na gazie.
Byłem w warsztacie i przez dwa tygodnie było spoko, teraz znów problem powrócił.
Co może być tego przyczyną?
lechoo
Nowicjusz

Auto: Renault Laguna

18 Paź 2013, 19:44

sorki - dawno mnie tu nie było. W twoim aucie problem może stanowić komuter gazowy który nie radzi sobie z ciepłem. Najprościej jest podjechanie do warsztatu i sprawdzenie testerem.
Migaz
Zaawansowany

18 Paź 2013, 19:53

Problem rozwiązany, chodziło właśnie o komputer, tylko żaden z warsztatów w których byłem nie mógł odnaleźć problemu. Sam przeszukałem chyba cały internet, poczytałem i jak już byłem prawie pewien co do problemu pojechałem do warsztatu,wymieniono komputer i teraz jest już ok.
Szkoda że wcześniej się nie odezwałeś, ale i tak wielkie dzięki.
lechoo
Nowicjusz

18 Paź 2013, 20:03

Tylko jeszcze nie jestem pewien co do jednej rzeczy. Czy konieczna była wymiana komputera na nowy? Ale to już musztarda po obiedzie...
lechoo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Top 10 najpopularniejszych hybryd plug-in
    Najwięcej samochodów z napędem PHEV w pierwszej połowie tego roku zarejestrowała marka BMW. Dokładnie 300 samochodów stanowi 23% wszystkich PHEV zarejestrowanych w tym okresie. Na drugim miejscu znalazła się ...

19 Paź 2013, 09:18

Myślę, że naprawa starego trwała by dłużej i nie koniecznie była by tańsza.
Migaz
Zaawansowany

19 Paź 2013, 09:55

Aha, dzięki za info.
lechoo