Problem z przeładowaniem turbo - Seat Leon 1.9 TDI ARL

15 Cze 2023, 06:37

Witam, mam problem z przeładowaniem turbo na starej jak i na nowej turbinie ten objaw występuje, wymieniłem turbo (regeneracja) n75 pierburg, przepływomierz, wężyki podciśnienia, map sensor, intercooler (był nieszczelny), podczas pracy na biegu jałowym gdy przycisnę gaz to słychać, gdy schodzi z obrotów jakby powietrze upuszczał filtrem powietrza, proszę o pomoc.
Paixao14
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
  • 15 Cze 2023, 08:46

Robiłeś logi? Jaki masz konkretnie błąd? Sztanga turbiny sprawdzona? Muszla wydechowa jest czysta i drożna?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

15 Cze 2023, 15:35

Błędów w silniku niemam żadnych, logi zrobiłem ,tylko niewiem jak tu je wstawić...
    Paixao14
    Nowicjusz

15 Cze 2023, 23:38

Jakie objawy może dawac pompa vacum ?Czy to Ona może być problemem przeładowania ?? Pedal hamulca jest trochę twardy
    Paixao14
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 3UR-FE
      Pozostajemy w rodzinie silników UR. Największym przedstawicielem tej linii jest motor 3UR-FE. Wolnossąca jednostka ma aż 5,7 l pojemności, dysponuje mocą 386 KM i wytwarza 543 Nm. Tak duży silnik musi trafiać pod maskę ...
      Czy punktualność może być niebezpieczna?
      Większość z nas nie lubi się spóźniać. Są jednak sytuacje, w których próba dojechania do celu o umówionej godzinie może zagrażać naszemu życiu. Jak wynika z badań, presja czasowa ma wpływ na styl ...