Problem z przodu samochodu. Pomocy :(

22 Gru 2016, 18:55

Witam. Nazywam sie Piotr, jestem nowy na forum. Jestem w posiadaniu Mitsubishi Colta rocznik 2006, silnik 1,3. Niestety mam problem z denerwujacym halasem wydobywajacym sie z przedniej czesci pojazdu. Mianowicie od momentu ruszania zaczyna pojawiac sie charakterystyczny pulsacyjny dzwiek, nazwal bym go buczeniem, cos w stylu "łułułu", tak jak by cos o cos ocieralo. Zaczyna sie od niskich predkosci tj.10-20 km/h, w miare przyspieszania te odglosy zwiekszaja swoja czestotliwosc. Przy ok 120 km/h samochod wpada w drgawki, po czym przestaje drgac, lecz wciaz halasuje. Dodam, ze z przodu sa nowe tarcze, klocki i lozyska. Kola raczej odpadaja, poniewaz dzis zamienilem tyl na przod i nie zauwazylem zazdnej roznicy. Jezeli ktos ma jakis pomysl co to moze byc, prosze o pomoc :)
Pioter5
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 05 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Mitsubishi Colt 4
Silnik: 1.3
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

22 Gru 2016, 20:49

Od kiedy pojawiła się ta usterka ? Nabyłeś to auto już z tą dolegliwością czy może pojawiła się z czasem ? Jaki powód wymiany łożysk ? Więcej informacji , Przecież doktor też pyta od kiedy boli , czy żle się czuje po kielichu , na co chorował , czy się nie przewrócił itp...Jak nie to nie ma diagnozy lub jest błędna
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna