Problem z punkiakiem1 i LPG

25 Lip 2011, 11:35

Mam punciaka z 99r na benzynę z zamontowaną instalacją gazową kl.1 w roku 2004. Jeżdżę nim od ponad 3-ch miesięcy i mam z nim mały problem i nie wiem o co chodzi. Gdy wchodzę w ostrzejsze zakręty w prawo (na skrzyżowaniach, na rondzie) to na wskaźniku ubywa mi paliwa (czasem o kreskę, czasem o 2), potem jak już wyprostuję autko to poziom paliwa wraca do poprzedniego stanu, i to tylko przy skręcie w prawo. Gdy skręcam w lewo to nic takiego się nie dzieje. To jest pierwszy problem.
Teraz odnośnie instalacji gazowej (mam ustawione automatyczne przełączenie z beny na gaz, gdy temperatura silnika osiągnie 40 stopni). Drugi problem jest taki, że czasem, gdy zwalniam przed skrzyżowaniem przed skręceniem w prawo (zwykle wchodzę w takie zakręty na drugim biegu) to po skręceniu, przełącza mi się samo z powrotem na benzynę (mimo że mam pełny zbiornik gazu), włącza się kontrolka wtrysku paliwa i albo za moment z powrotem przełączy się na gaz i kontrolka wtrysku zniknie albo gaśnie mi samochód i muszę go zaraz odpalać.

Proszę o wypowiadanie się tych, którzy wiedzą na 90-100% co jest przyczyną tych problemów w moim aucie i co należy zrobić, aby się ich pozbyć. Gdyby czegoś brakowało w tym poście to piszcie a postaram się go uzupełnić. pozdrawiam wszystkich zmotoryzowanych :)
DJ21
Obserwowany

•