Problem z radiem zx.

18 Cze 2009, 16:22

Witam, ostatnio oddałem auto do mechanika, po powrocie wszystko śmiga ładnie, ale zepsuło się radio. Początkowo nie zapamiętywało kodu i po każdorazowym odpaleniu silnika pytał ponownie mimo zapisywania wcześniej. Poza tym pikał co jakieś 5-7 sekund. W każdym bądź radzie dziadek zaciekawiony sprawą ruszył do radia i tak je ponaprawiał, że teraz radio nawet nie woła o kod. Nie ma w ogóle możliwości kodowania. Radio jest na kasety, one oczywiście też nie grają. Zapewne mechanicy po odłączeniu akumulatora coś spartaczyli, ale nie wiem co. Czy jest ktoś w stanie pomóc ?

Wyświetla się 'Liquid crystal display'.

PS. Nie jestem w temacie, czy w zx'ie 95 można wymienić radio na inne, np. na płyty ? Przyjmie się w ogóle ?

Pozdrawiam i liczę na pomoc.
Z FARTEM
mcj
Początkujący

Miejscowość: bydgoszcz

18 Cze 2009, 23:43

zmień radio najlepiej na tym wyjdziesz, będziesz musiał tylko pewnie kostki przerobić w aucie na standardowe
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Shooting brake, czyli sportowe kombi
    Określenie shooting brake od dekad wywołuje wiele emocji wśród fanów motoryzacji. W internecie możemy znaleźć mnóstwo wizualizacji prezentujących popularne sportowe samochody w takiej odsłonie. Wielu ...