Problem z rejestracją auta sprowadzonego z Włoch

23 Paź 2013, 16:41

Witam wszystkich, mam problem z rejestracja samochodu sprowadzonego z włoch. Pani w US odrzuciła mój wniosek z powodu: data wyrejestrowania auta jest wcześniejsza niż data spisania umowy kupna sprzedaży. Dodam że na wyrejestrowaniu jest napisane w celu exportu do Polski. Rządają ode mnie jakiegos papieru czy czegokolwiek czym posłyżyła się właścicielka auta aby go tam wyrejestrować, a z tego co się orientuję we Włoszech można wyrejestrować auto bez żadnej umowy, nie tak jak w Polsce. Proszę o pomoc w tej sytuacji.
lucmen
Nowicjusz

Auto: Rover 214

27 Paź 2013, 23:32

zmień urząd skarbowy na lepszy.

W razie problemów proszę o kontakt
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

17 Lut 2014, 23:52

Witam!
Potrzebna fachowa pomoc...kupiłem samochód we włoszech.miałem ze sobą już tablice niemieckie...wracałem na tych tablicach,zatrzymała mnie policja włoska...dostałem mandat i zarekwirowano mi wóz...co robić?
ZBIGNIEW5804
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 12 1983
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Toyota corolla
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

19 Lut 2014, 13:43

Witam!
Mam taki sam problem!
Mianowicie zakupilem w Rzymie samochod marki BMW 530D e61 z roku 2005. Mam pelen komplet dokumentow. Jechalem na niemieckich tablicach transportowych(zoltych) wraz z zielona karta i ubezpieczeniem. 130km przed granica z Austria policja zatrzymala mnie i zarekwirowala auto, ponadto wystawiajac mi mandaty na kwote laczna ponad 800Euro. Co moge teraz zrobic prosze o pomoc!!!

Lukasz
tel. 0048 505 159 155
flexter
Obserwowany

Auto: VW
Silnik: 1,9TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi

19 Lut 2014, 19:55

Cześć!
Mam nadzieję,że nie zapłaciłeś mandatu tylko wziąłeś kredytowy...czy tablice żółte były z zielonymi napisami to ważne!Wydaje mi się,że bez sprawy sądowej się nie obejdzie!A to spore koszty!
Pozdrawiam
ZBIGNIEW5804
Nowicjusz

19 Lut 2014, 19:56

..a właściwie jaki zarzut Ci postawili?
ZBIGNIEW5804
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gdy policjant kieruje ruchem
    Widok policjanta kierującego ruchem jest tak rzadki, że wielu kierowców nie potrafi poprawnie zinterpretować pokazywanych poleceń. Ważne, aby pamiętać, że sygnały dawane przez osobę kierującą ruchem są ważniejsze niż ...
    BMW Vision EfficientDynamics 2009
    BMW Vision EfficientDynamics łączy w sobie futurystyczny, aerodynamiczny design nadwozia z wysoką wydajnością paliwową i ekologiczną. We wnętrzu konceptu po raz pierwszy zastosowano technikę warstwową. Dzięki wykorzystaniu ...

11 Lip 2014, 20:54

Witam i co udało ci się zarejestrowac auto,bo ja mam od pewnego czasu ten sam problem z autem z Włoch
marianna
Obserwowany

Auto: opel
Silnik: 1.9
Rok produkcji: 2010

11 Lip 2014, 21:11

WITAM! Mam problem z zarejestrowaniem auta.Urząd skarbowy nie chce mi wydać zaświadczenia potwierdzającego brak obowiązku uiszczenia podatku od towarów i usług.Auto zakupiłam od osoby prywatnej w maju 2014 r, Karta pojazdu zawiera adnotację o wykluczeniu z ruchu w związku z eksportem do Polski w 2013 roku.

Co mogę zrobić aby zarejestrować pojazd.Proszę o pomoc!
marianna
Obserwowany

Auto: opel
Silnik: 1.9
Rok produkcji: 2010