Problem z rejestracją auta

08 Lip 2018, 07:52

Witam, 3 miesiące temu kupiłam w Holandii auto na holenderskich blachach. Jeździłam nim 3 miesiące i zdecydowałam się przerejestrować je w Polsce. Przywiozłam auto na eksportowych tablicach i tu pojawił się problem w momencie kiedy chciałam auto przerejestrować. Okazało się, ze nie mam umowy kupna sprzedaży, która ponoć jest konieczna. Czy jest ktoś w stanie pomoc mi z tym problemem? Może jakieś pomysły jak to obejść? Auto jest na moje nazwisko, zarówno stary dowód rejestracyjny jak i nowy eksportowy z urzędu w Holandii, a Panie w urzędzie komunikacji nie biorą tego pod uwagę. Może jest możliwość „sprzedaży” auta na tablicach eksportowychvi późniejszym odkupieniu go już wtedy z normalna umowa? Zupełnie nie wiem co robić, czas leci i niedługo trzeba wracać. Bardzo proszę o pomoc i oszczędzenie sobie zbędnych komentarzy.
Z góry serdecznie dziękuje
Olbro
Obserwowany

08 Lip 2018, 22:54

W Holandii zarejestrowane było to auto na Ciebie?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RC
    Rodzina sportowych samochodów Lexusa wkrótce powiększy się o nowe auto z otwartym dachem, czyli długo wyczekiwany model LC w wersji Convertible. A co z mniejszym Lexusem RC? W 2014 roku japońska marka zaprezentowała ...