Problem z rejestracja auta z Holandi rdw

02 Mar 2012, 21:39

Witam wszystkich,mam problem z rejestracja auta holenderskiego zakupionego w polsce na holendra,tj zakupilem auto od handlarza i mam problem z zarejestrowaniem go poniewaz nie mam rdw w formacie a4 (duze rdw),reszte dokumentow posiadam ,wiem od agenta celnego ze nie uda mi sie zarejestrowac auta bez tego dokumentu wiec zadzwonilem do handlarza ktory posiada oryginalne rdw ale na siebie wiec powiedzial mi ze bede musial mu przeslac dokumenty jakie mam on przez firme auto przerejestruje naturalnie koszty pokrywam ja i mi przesle komplet dokumentow do dalszej rejestracji auta u mnie (chyba chodzi tylko o wydzial komunikacji)Niemniej jednak mam pewne obawy czy nie wykiwa mnie bo przesylajac mu dokumenty do odprawy celnej pozbede sie oryginalnych papierow,pozostanie mi auto w garazu i do tego bezuzyteczne bo bez papierow wiec umowilem sie z nim na poniedzialek zeby z nim to wszystko osobiscie zalatwic,musze jechac ok 150 km do niego z rana,prosze o rade jak sie zabezpieczyc zebym nie zostal na lodzie czy spisac umowe kupna sprzedazy przed przekazaniem mu dokumentow czy zaufac i liczyc na uczciwosc ludzka ??Jestem zrozpaczony bo od tygodnia walcze z tym wszystkim i spac nie moge .Pozdrawiam i licze na pomoc co z tym zrobic .
wedkarz15
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 07 1974
  • 05 Mar 2012, 18:49

ok problem rozwiazany autko zostalo odprawione przez handlarza,w mojej gesti pozostalo tylko oplacenie wszystkiego i wydzial komunikacji oraz przeglad innego wyjscia nie bylo :lol: Prosze moderatora o zamkniecie tematu.
    wedkarz15
    Obserwowany

Prawo jazdy: 15 07 1974
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Celica VI generacji - poradnik kupującego
      Jesteś entuzjastą motoryzacji i chcesz mieć kultowe auto? Toyota Celica VI to samochód, który łączy atrakcyjny wygląd, radość z jazdy i technologie sprawdzone w motorsporcie. Na co należy zwrócić uwagę, ...