Problem z rejestracją auta z Holandii

10 Cze 2024, 17:00

Witam, mam problem z rejestracją auta przywiezionego z Holandii. Mieszkałam tam parę lat, auto zakupiłam kilka miesięcy przed powrotem do Polski (zaznaczam, że nie wiedziałam że będę wracac do kraju, sytuacja losowa). Samochód jest na mnie, dowód rejestracyjny na mnie, posiadam 1 i 2 część dowodu a także vrijwaringsbewijs (otrzymany przy wyrejestrowaniu auta) i tenaamstellingsverslag (otrzymany przy zakupie auta). Problemem jest brak umowy kupna sprzedaży samochodu której żąda urząd i mówi że bez takiej umowy rejestracja auta jest niemożliwa. Dokumenty nie są jeszcze złożone w wydziale komunikacji. Czy ktoś był w takiej sytuacji i udało się to jakoś rozwiązać? 
Kat9999
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Bentley EXP 100 GT - elektryczny luksus
      Jak widać Bentley stawia na luksus w wydaniu samochodów elektrycznych. Na razie jest to prototyp ale w niedalekiej przyszłości może się okazać że takie samochody będą królowały na globalnym rynku. To nie tylko ...