Problem z rejestracją auta z Holandii

10 Cze 2024, 16:00

Witam, mam problem z rejestracją auta przywiezionego z Holandii. Mieszkałam tam parę lat, auto zakupiłam kilka miesięcy przed powrotem do Polski (zaznaczam, że nie wiedziałam że będę wracac do kraju, sytuacja losowa). Samochód jest na mnie, dowód rejestracyjny na mnie, posiadam 1 i 2 część dowodu a także vrijwaringsbewijs (otrzymany przy wyrejestrowaniu auta) i tenaamstellingsverslag (otrzymany przy zakupie auta). Problemem jest brak umowy kupna sprzedaży samochodu której żąda urząd i mówi że bez takiej umowy rejestracja auta jest niemożliwa. Dokumenty nie są jeszcze złożone w wydziale komunikacji. Czy ktoś był w takiej sytuacji i udało się to jakoś rozwiązać? 
Kat9999
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Seria GR - specjalne sportowe edycje modeli Toyoty
      Japońscy fani Toyoty są już przyzwyczajeni do specjalnych sportowych edycji modeli tej marki, opracowywanych choćby przez TRD czy Modellistę. Jednak tym razem największy producent samochodów w ich kraju naprawdę o ...