PROBLEM Z REJESTRACJĄ AUTA Z HOLANDII

18 Lut 2013, 22:19

Mając kompletne niemieckie dokumenty, możesz wykupić ubezpieczenie celne, do w/w zrobić nowy brief i fahrzeugschein + niemieckie tablice na np 30dni.. W ten sposób masz dokumenty wystawione na siebie... ale równie dobrze możesz zrobić na "kuzyna" potem kuzyn umowa i rejestruje auto..... ciiicho... :)
Pozdrawiam i życzę małego spalania.
furio
Początkujący

Prawo jazdy: 11 10 1987
Auto: Peugeot 5008
Silnik: 1,6
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

23 Kwi 2013, 15:30

marta0812 napisał(a):Widać nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz... sprawa już jest załatwiona i wszystko jest w porządku. Najpierw Ty obeznaj się w temacie, a dopiero później się wypowiadaj.
Witam, możesz napisać jak się zakończyła sprawa bo mam ten sam problem. A chyba nie jestem jedyną osobą która spotyka się z taką sytuacją.
Frimp
Nowicjusz

Auto: Saab

12 Paź 2013, 18:46

Dla zainteresowanych tematem, udało mi się problem rozwiązać przez napisanie maila do RDW z prośbą o wydanie kopi dokumentu do mojego auta. Podałem nr VIN samochodu model i markę oraz mój adres zamieszkania. po upływie około 2tyg. przyszła pocztą kopia oczekiwanego przeze mnie dokumentu. Życzę wszystkim borykającym się z tym problemem cierpliwości w rozwiązywaniu tej sprawy.
Frimp
Nowicjusz

Auto: Saab