Problem z rejestracja.

01 Paź 2009, 17:26

Witam, z gory przepraszam jezeli nie ten watek, ale w sumie nie znalazlem innego miejsca aby to wrzucic, mianowicie mam takie pytanie, kupilem samochod, poprzedni wlasciciel nie przerejstrowal go i dostalem fakture na ktora samochod moge zarejestrowac, niestety jest problem bo w urzedzie powiedzieli mi ze w dowodzie rejestracyjnym koleś wpisany jest jako osoba prywatna, a na fakurce jako dzialalnosc gospodarcza. Dzwonilem do kolesia ale niestety tel wylaczony od ponad dwoch miesiecy, bylem u niego w domu - przypuszczam ze jego kobieta mnie oszukala bo powiedziala ze go nie ma w domu, ale jego alfa stala na dole. Wszystko co posiadam to dowod rejestracyjny, faktura, umowa i ubezpieczenie. Konczy mi sie oc dlatego chcialbym ta sprawe w koncu zalatwic ale niestety nie mam pojecia jak zaczac, jest to moj pierwszy samochod i nie mam zielonego pojecia o sprawach urzedowych, dlatego prosze z gory mnie nie oceniac od " debili" np :). Prosze o jakies informacje. Pozdrawiam Paweł
zioleksrk
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

01 Paź 2009, 21:40

bez zaświadczenia się nie obejdzie.

Jeżeli sprzedawca unika kontaktu to pójdź do urzędu miasta i zapytaj czy mogą Ci wydać odpis takiego zaświadczenia bo jest Ci potrzebne do urzędu komunikacji.

Jak się nie uda wyślij do niego list polecony za zwrotnym potwierdzeniem odbioru, że sprzedał Ci samochód z wadą prawną, nie możesz go zarejestrować i jeżeli w terminie do .... nie dostarczy Ci dokumentu to mu oddajesz samochód a w najgorszym razie podajesz sprawę do sądu o odszkodowanie.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

01 Paź 2009, 22:25

Dzieki wielkie Dariusz, nie wpadlem na pomysl aby wyslac mu list. Pozdrawiam serdecznie :)
zioleksrk
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus FLV
    Koncepcyjny pojazd FLV Toyota i Lexus pokazały światu w połowie lat 90. Samochód najpierw zadebiutował ze znaczkiem Toyoty na Tokyo Motor Show 1995. Następnie jako Lexus został zaprezentowany w USA na North American ...