Problem z rejestracja zabytkowego auta

31 Mar 2011, 00:16

Witam
Moj problem chyba jest dosc skomplikowany jednak licze na wasza pomoc

Dostalem od znajomego z Niemiec zabytkowe audi conajmniej 30-40 letnie (audi 75L)
auto jest w stanie krotko mowiac zlym,nadaje sie tylko do solidnej renowacji,brakuje czesci silnika czesc blach skorodowana...ale do rzeczy audi nie posiada zadnych dokumentow doslownie nic.w jaki sposob moglbym zarejstrowac auto zeby potem zajac sie jego renowacja,w wydziale komunikacji powiedziano mi ze nalezy spisac umowe i zaznaczyc w niej ze auto nie ma papierow problem w tym jak spisac umowe skoro z auta ciezko byloby odczytac jakiekolwiek numery identyfikacyjne.A nawet jesli uda mi sie spisac ta umowe to co mam zrobic potem zeby wyrobic dowod rejestracyjny\?sciagnac rzeczoznawce czy moze cos z konserwatorem zabytkow\?jesli macie jakies pomysly juz mieliscie taki problem bardzo prosze o pomoc...
patryk1622
Nowicjusz

Miejscowość: olsztyn

31 Mar 2011, 00:25

patryk1622 napisał(a):jesli macie jakies pomysly juz mieliscie taki problem bardzo prosze o pomoc...

Mam jeden jedyny pomysł-zarejestruj sie na forum diagnostów NORCOM i tam rzuc ten temat.Mimo iz jestem diagnosta to z takimi sprawami nie miałem w zyciu do czynienia a więc nie chcę Ci pisac głupot.Myślę ze jedynie tam mozesz otrzymać jakąś odpowiedz a głównie od facia pod ps.Blakop lub Psuj... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014