REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ensyt napisał(a):Witam . Moje pytanie jest nastepujace , otoz: jesli w mojej cytrynce mam teraz felgi 17 cali a opona to 225/ 55 a pisze ze opcjonalnie mozna maksymalnie dla silnika 2.0 hdi wlozyc 245/45 R18 , a na jednej stronce znalazlem ze mozna jeszcze wlozyc 245/40 R19 , i oto wlasnie to pytanie do was, czy wlasnie dobrze pisza ze weszla by ta 19 cali , czy to by sie zrownalo , ze mniejszy profil ,a wieksza o cala? prosil bym o odpowiedz;)
slickrz napisał(a):No nie podałeś silnika jaki ma cytryneczkaale wejdź i sprawdź sobie rozmiar gumy z homologacją pod [link wygasł] i nie kombinuj. Jak masz letnie z homologacja to bierz taki sam rozmiar, żeby feli nie wymieniać bo szkoda kasy
Ensyt napisał(a):no wlasnie wiem ze jest sporo, ale mysle ze nie bedzie to raczej w niczym przeszkadzalo , tylko ze bedzie troszke mniej wygodnie i trzeba bedzie bardziej uwazac na fele, ale myslisz ze spokojnie wejdzie no niee?:)
Ensyt napisał(a):chocby przemierzycc za jednym razem z 2tys km, to nie wiem czy nie lepsze by byly fele 18 i opony 245/45 ??
Ensyt napisał(a):o to widze ze tez grubo zaszalales, i w jakim autko to miales?:)