Problem z skrzynia biegow nie da sie wlaczyc 1 2 5 6 biegu

20 Lip 2006, 22:28

witam!! chcialbym sie zwrocic do was z prosba o pomoc.

Mianowicie sprowadzilem auto z zagranicy Mercedes (w211) e220cdi i przemalowywalem je na srebrny, cale auto bylo rozebrane. Teraz wszystko jest juz ok tylko ze nie moge nim jezdzic bo cos stalo sie ze skrzynia biegow. Galka od zmiany skrzyni biegow jest luzna i nie da sie wlaczyc 1 2 5 6 biegu. Wskakuje tylko 3 i 4. Mechanik mowi ze musiala wypasc jakas kostka podtrzymujaca linke w przekladni. jednak nie wiem co to dokladnie jest wiec nie wiem co zamowic. prosze o wasza pomoc z gory dziekuje
thepilator

• 11 Sie 2006, 05:59

jest zniszczone sprzeglo!
    Bywa zwlaszcza w prod europejskiej - wiem,ze ono popeka ( mialem takie made in Germany w Galancie i po 30 tys po prostu odlupalo sie na spawach ale okladziny byly dobre) =wadliwa konstrukcja.Teraz mam inny designe sprzegla made in South Africa i biegi wchodza jak w maslo mimo przebiegu ponad 600 tys mil!

Rygel

Ps. co tam za ;"kostki"..? sa w dzwigni..? i dlaczego miala by wypasc..? czy to F-125..?
    Burus
    burus
    Początkujący

Miejscowość: USA
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Nissan Note - opracowany pod kątem europejskich dróg
      Dzięki innowacyjnej stylistyce, debiutującym w tym sektorze technologiom oraz gamie zaawansowanych silników, nowy Note silnie zaistnieje w segmencie B. Produkowany w Europie Note został opracowany pod kątem europejskich ...