Problem z tankowaniem paliwa freelander 1.8

14 Lis 2009, 11:07

witam mam takie pytanie nie moge trzymać spustu na cała pare bo odrazu odłańcza pistolet tak jakbym miał pełen zbiornik w wlewie pokazuje sie paliwo i powoli zcieka do zbiornika żeby zatankować musze wlewac paliwo bardzo powoli . Na innym forum koles odpowiedział że może to za 100 pln naprawić (bardzo pomógł ) okazało sie że takich przypadków jest więcej wiec jak ktos wie dlaczego tak sie dzieje moze podpowie .Akurat mi to nie bardzo przeszkadza ponieważ mam autko na Gaz i tankuje raz w miesiacu to moge pomalutku zatankowac , ale zaciekawiła mnie ta sytuacja i chciałbym wiedziec dlaczego tak sie dzieje Pozdrawiam :lol:
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

14 Lis 2009, 13:58

odpowietrznik moze byc zapchany i w momencie nalewania nie odprowadza powietrza poza bak
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

19 Lis 2009, 14:20

Sprawdź czy nie masz czegoś we wlewie np. zwykłą miarką wysuwaną z ciastoramy
kolega w taki sposób znalazł szmatę.
Wyjechał z komisu i auto pół godziny tankował aby do domu dojechać
Przemas74
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

21 Sty 2010, 22:13

Witam!moze ktorys z uzytkownikow forum mi pomoze, poniewaz moj problem wyglada na podobny :roll:
Moj problem polega na tym, ze gdy probuje zatankowac autko, praktycznie od razu zaczyna odbijac,zatankuje w taki sposob 2litry i koniec benzyna zaczyna cieknac pod spodem tzn po tych wszystkich przewodach ktore prowadza od wlewu do baku...i w sumie to co udalo sie wlac praktycznie od razu wycieka :cry: prosze pomozcie co to moze byc i jaka przyczyna, dodam takze ze podczas takiej sytuacji paliwo jest momentami widoczne przy wlewie i po chwili tak jakby sciekalo gdzies nizej a stamtad to wywala na zewnatrz.z gory dziekuje za jakakolwiek odpowiedz
paula
paula1985
Nowicjusz

Miejscowość: k-k

21 Sty 2010, 22:20

najprawdopodobniej jest odpowietrznik zatkany i dlatego nie można tankować
Wojtek P
Początkujący

Miejscowość: Podkarpacie

26 Sty 2010, 15:43

Również rozlałem paliwo, gdyż nie włożyłem króćca pistoletu do oporu. Klapka zabezpieczająca przed wylewaniem się paliwa, znajduje się dość nisko. Jeśli nie wepchniemy pistoletu do oporu, tak aby króciec ją otworzył to może wyłączać tankowanie lub paliwo wylewa się.
island

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak producenci kamuflują swoje prototypowe modele?
    Na kultowym Goodwood Festival of Speed po raz pierwszy w warunkach drogowych Toyota pokazała nową Suprę. Ale sportowego coupé nie mogliśmy podziwiać w całej okazałości, bowiem jego nadwozie zostało pokryte skutecznym ...

26 Sty 2010, 18:28

Witam, miałem ten sam problem z tankowaniem. Rozwiązałem go w ten sposób, że wkładam pistolet delikatnie do momentu otworzenia klapki, jest to wyczuwalne. Jak za głęboko lub za płytko to odcina dopływ. Każda stacja ma inne pistolety - trzeba wypróbować !!

pozdrawiam
adagio72
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź