Problem z toyotą Land Cruiser J95

01 Cze 2009, 21:14

Witam mam problem z Toyotą LC J95. Przy cofaniu coś szarpie i blokuje tak jak by w reduktorze. Przy jeździe do przodu nie dzieje się nic. Chyba że koła są mocno podkręcone to zdarzy się że coś szarpnie. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?

Z góry dzięki za pomoc. :cry:
Xamper8
Nowicjusz

Miejscowość: Polska-Pleszew

02 Cze 2009, 08:52

sprzęgło jest ok?
sprawdź też wały napędowe i mosty,
na koniec wrzuć skrzynię na pozycję N i sprawdź każdy bieg po kolei dodając lekko gazu (silnik musi pracować).
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

02 Cze 2009, 21:43

Skrzynia biegów jest automatyczna czyli sprzęgło odpada a krzyżaki nie mają luzu. Wygląda jak by coś w reduktorze albo w moście tylnym. Przewód od blokady mostu odłączyłem nie ma poprawy. Co to może być :?: Mój mechanik rozkłada ręce. Pomóżcie!!! :cry:
Xamper8
Nowicjusz

03 Cze 2009, 08:30

zajrzyj do główki mostu, jak tam nie będzie luzów itp to pozostanie skrzynia lub reduktor :sad:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Cze 2009, 22:39

Z mechanikiem stwierdziliśmy że to jednak reduktor. Wygląda jak by samoczynnie załączała się blokada centralnego mechanizmu różnicowego w reduktorze. Dźwignia wybierania przełożeń chodzi jakoś nie precyzyjnie. Chyba coś z wybierakiem. Czy można wyjąć reduktor bez wyjmowania skrzyni automatycznej?
Xamper8
Nowicjusz

04 Cze 2009, 08:18

w J7 się da, w Twoim nie wiem
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Czarna skrzynka w samochodzie będzie obowiązkowa
    Czarna skrzynka, znana także jako rejestrator danych zdarzeń (EDR - Event Data Recorder), to urządzenie instalowane w pojazdach samochodowych, które zbiera i przechowuje dane dotyczące pewnych zdarzeń, takich jak kolizje ...

04 Cze 2009, 22:43

Wymontowałem reduktor okazało się że rozsypał się kosz od satelit. Czy można go kupić osobno czy wymieniać cały reduktor. Cały na pewno drogi.Może wiesz gdzie to kupić . Czy automat i manual mają ten sam reduktor i czy pasuje od D4D 2002 r .moja jest 1997 .. DZIĘKI POZDRAWIAM. [narobiło się]

[ Dodano: Czw Cze 04, 2009 22:53 ]
Czy reduktor pasuje od D4D 2004r.
Xamper8
Nowicjusz

05 Cze 2009, 07:57

kosz satelit? w reduktorze?
szukaj całego reduktora od swojego modelu, będziesz miał sporo części zamiennych
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika