Problem z toyotą Land Cruiser J95

01 Cze 2009, 20:14

Witam mam problem z Toyotą LC J95. Przy cofaniu coś szarpie i blokuje tak jak by w reduktorze. Przy jeździe do przodu nie dzieje się nic. Chyba że koła są mocno podkręcone to zdarzy się że coś szarpnie. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?

Z góry dzięki za pomoc. :cry:
Xamper8
Nowicjusz

Miejscowość: Polska-Pleszew

02 Cze 2009, 07:52

sprzęgło jest ok?
sprawdź też wały napędowe i mosty,
na koniec wrzuć skrzynię na pozycję N i sprawdź każdy bieg po kolei dodając lekko gazu (silnik musi pracować).
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

02 Cze 2009, 20:43

Skrzynia biegów jest automatyczna czyli sprzęgło odpada a krzyżaki nie mają luzu. Wygląda jak by coś w reduktorze albo w moście tylnym. Przewód od blokady mostu odłączyłem nie ma poprawy. Co to może być :?: Mój mechanik rozkłada ręce. Pomóżcie!!! :cry:
Xamper8
Nowicjusz

03 Cze 2009, 07:30

zajrzyj do główki mostu, jak tam nie będzie luzów itp to pozostanie skrzynia lub reduktor :sad:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Cze 2009, 21:39

Z mechanikiem stwierdziliśmy że to jednak reduktor. Wygląda jak by samoczynnie załączała się blokada centralnego mechanizmu różnicowego w reduktorze. Dźwignia wybierania przełożeń chodzi jakoś nie precyzyjnie. Chyba coś z wybierakiem. Czy można wyjąć reduktor bez wyjmowania skrzyni automatycznej?
Xamper8
Nowicjusz

04 Cze 2009, 07:18

w J7 się da, w Twoim nie wiem
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne hamowanie w warunkach zimowych
    Podczas zimowej pory roku, wielu kierowców doświadcza wydłużonej drogi hamowania na nawierzchniach pokrytych śniegiem lub oblodzonych. Czy jednak wszyscy zastanawiają się, co dokładnie wpływa na odległość, jaką pokonuje ...
    Jak bezpiecznie podróżować z psem?
    Wyjeżdżając z psem należy zadbać o jego bezpieczeństwo i komfort podróżowania. Jazda samochodem, przyspieszanie, hamowanie, głośna muzyka czy praca silnika, są dla naszego pupila bardzo stresujące. Pamiętajmy, że odpowiednie ...

04 Cze 2009, 21:43

Wymontowałem reduktor okazało się że rozsypał się kosz od satelit. Czy można go kupić osobno czy wymieniać cały reduktor. Cały na pewno drogi.Może wiesz gdzie to kupić . Czy automat i manual mają ten sam reduktor i czy pasuje od D4D 2002 r .moja jest 1997 .. DZIĘKI POZDRAWIAM. [narobiło się]

[ Dodano: Czw Cze 04, 2009 22:53 ]
Czy reduktor pasuje od D4D 2004r.
Xamper8
Nowicjusz

05 Cze 2009, 06:57

kosz satelit? w reduktorze?
szukaj całego reduktora od swojego modelu, będziesz miał sporo części zamiennych
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika