Problem z Transmiterem FM

06 Wrz 2009, 20:23

Witam, zakupiłem ostatnio Transmiter FM. I mam problem, gdy podłączam go i nastawiam na falę, wszystko jest ok, ale przy wysokokich obrotach, w miarę ich podnoszenia z głośników prócz muzyki słychać lekkie gwizdanie, świstanie....po prostu jakieś odgłosy. Jest to męczące, choć nie są to głośne gwizdania, ale słyszalne. Im wyższe obroty tym głośniejsze szumy( gwizdy). Gdy wyciągam transmiter wszytko wraca do normy.
Czym to może być spowodowane.
Auto: BMW 520
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

07 Wrz 2009, 12:39

Zakłócenia od silnika się przedostają, np alternator "sieje" albo układ zapłonowy. Ten sam problem mają własciciele CB-radia. A jak z odbiorem zwykłych stacji radiowych, to samo?
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

07 Wrz 2009, 12:45

Nie, zwykłe stacje radiowe grają czyściutko, aż miło słuchać. Jak więc to zrobić?
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

07 Wrz 2009, 13:00

Zmień transmiter albo auto. Powaznie mówię, sprawdź jak się sprawuje ten transmiter w innym aucie.

Poza tym nie masz niegrzeczny podpis w stosunku do Fordów. Jak bym cię przewiózł moim Fordem z pewnością zmieniłbyś zdanie ;)
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

07 Wrz 2009, 13:25

<lol> Prawda, ale to określa mój stosunek do tej marki :D
Pozdrawiam :D
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kiedy nie powinniśmy wrzucać na luz
    Kierowcy często nadużywają sprzęgła, na przykład dotaczając się kilkadziesiąt, a czasami nawet kilkaset metrów do świateł. Jest to nieekonomiczne i niebezpieczne. "Jazda na biegu jałowym i wciśniętym sprzęgle powoduje ...
    Hyundai Mistra - prototyp przeznaczony na rynek chiński
    Model koncepcyjny Mistra, najnowsza propozycja marki przygotowana specjalnie z myślą o chińskim rynku, debiutuje w Szanghaju podczas Międzynarodowej Wystawy Motoryzacyjnej (2013 Shanghai International Automobile Industry ...