Problem z ubezpieczeniem wszystko w opisie...

21 Cze 2017, 19:50

Ja wiem że jeździłem na tym OC chociaż ja prawnikiem nie jestem i nie wiem jak to może być fakt jest to logiczne że powinienem zapłacić ale jak już ona mi tu gada o odwołaniu to mi się kompletnie w głowie pomieszało, ponieważ niektóre przepisy prawa są tak popierdolone że samo logiczne myślenie w tym nie pomoże, w każdym razie zaczekam czy nie wyślą upomnienia jeśli wyślą to dam wam znać i przyznam rację może i wam, spróbuję gdzieś zasięgnąć rady u prawnika o ile będzie to możliwe
TomaszNZM
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 02 2016
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Volvo V40 I
Silnik: 1.8 Benzyna
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

22 Cze 2017, 16:14

W tej sprawie nie ma nic skomplikowanego. Kupiłeś samochód 7 lutego i 7 lutego trzeba było opłacić kolejną ratę. Sprzedający ma w tym wypadku czyste ręce i na pewno nie zapłaci kolejnej raty za OC. Używałeś tej polisy i na Ciebie spada odpowiedzialność opłacenia ewentualnych zaległości. Może gdyby to właściciel przeoczył termin zapłaty i sprzedał by Ci samochód już po terminie zapłaty, to miałbyś jakieś minimalne szanse na niepłacenie tego. W tym wypadku nie ma złudzeń.
Chodzenie po prawnikach nic Ci nie da. jedyne co możesz teraz zrobić, to poprosić o rozłożenie tej należności na mniejsze raty i spłacić ją.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

27 Cze 2017, 15:49

Co do tego tematu mieliście rację, sprawa się wyjaśniła, poszedłem do innej ubezpieczalni aby udzielili mi parę rad, i oni mieli takie zdanie jak wy i poradzili żebym jeszcze do nich zadzwonił co się okazało że muszę płacić 120 zł a nie 750 zł szczerze nie wiem dlaczego tak małą sumę ale z drugiej strony przecież, na tym OC jeździłem niecałe 4 miesiące więc 750 zł na niecałe 4 miechy to zdecydowanie za dużo gdyż bez zniżek na taki opel wychodzi około 840 zł, dzięki za dobre rady gdyby nie wy nie rozwiązałbym tej sytuacji jeśli mogę to wam jakoś wynagrodzić to piszcie bo jestem tu nowy bo chyba łapka w górę to nie nagroda?
A co do tej ubezpieczalni gdzie agent mnie w chuya poleciał poczekam aż skończy mi się u nich umowa i nigdy więcej nie przedłużę umowy.
TomaszNZM
Nowicjusz

27 Cze 2017, 17:57

Od tego tu jestesmy zeby pomagac mniej doswiadczonym lub z mniejsza wiedza. Dobrze ze udalo sie zaplacic tylko 120 zl. Jak bedziesz mial pytania to smialo.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Cze 2017, 19:10

Dzięki :) wcześniej korzystałem z serwisu zapytaj.onet tam nie dość że nie odpowiadają prawidłowo na pytania, to tylko zwracają uwagę na głupią literówkę albo są odpowiedzi typu nie wiem, nie interesuj się tam jest 80 % odpowiedzi bez pomocnych a ten serwis uznam za bardzo dobry bo na pewno popełniłem jakieś tu błędy a nikt z was tu uwagi nie zwrócił i odpowiedzi prawidłowe.
TomaszNZM
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Silniki LS - General Motors
    Z Japonii przenosimy się do Stanów Zjednoczonych, czyli prawdziwego królestwa potężnych silników o widlastym układzie cylindrów. Właśnie taką architekturą cechują się silniki General Motors z linii ...