Witam! mam problem z układem chłodzenia w mojej audi A3 1.9 TDI a mianowicie nie podnosi mi się wskazówka temperatury silnik nagrzewa się do 106stopni mierzone komputerem górna rura od chłodnicy ciepła dolna zimna załącza się wentylator. wymienione został termostat oraz czujnik temperatury nic nie pomogło... co to może być? byłem u mechanika mechanik rozkłada ręce nie wiem co dalej robić...
mechanik mówi że pompa musi byc dobra bo inaczej to w zbiorniczku by płyn bulgotał a nic sie tam takiego nie dzieje... można jakoś inaczej tą pompe sprawdzić?
Silnik ma 2 czujniki temperatury. Sprawdź czy na przewodzie do czujnika pokazującego temperaturę po włączeniu zapłonu jest ok. 10V. Kolor przewodu do znalezienia na schemacie. Drugi przewód (brązowy) ma być podłączony do masy.
Top Safety Pick dla modeli Mitsubishi ASX i Lancer Eksperci z instytutu Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) zaliczyli dwa modele z rocznika 2013 dostępne w salonach Mitsubishi Motors North America (MMNA) do grona najbezpieczniejszych pojazdów oferowanych ...
Hyundai ix35 – samochód stworzony z myślą o Europejczykach Hyundai zaprezentował pierwsze zdjęcie nowego modelu ix35, jeszcze przed światową premierą na targach motoryzacyjnych w Genewie. Po trzech latach od premiery, pierwszy model ix35, zastąpi nowa, bardziej wydajna i zaawansowana ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.