Witam Panowie . Mam problem z moją 206-stką . Wymieniłem w niej wahacz prawy oraz drązek kierowniczny ( L+P ) Zauwazyłem że kierownica ucieka mi w prawą stronę oraz samochód również w prawo ściąga. Zaraz po tym pojechałem na zbieżność kół. Niestety efektów brak. Auto dalej ściągało na prawo. Postanowiłem że pojadę do znajomego mechanika , powiedział że musze zrobić geometrię kół. Zrobiłem laserowo . Po przejechaniu w końcu udało się . Kierownica prosto, samochód jedzie prosto jak po torze
![Uśmiechnięty :)]()
Niestety nie trwało to długo, ponieważ po 3 dniach od geometrii efekt wrócił. Znowu ściąga na prawo i znowu kierownica skręca sobie w prawo . Na moje oko jakieś 7-10 stopni . Głównie dzieje się tak : jadę prosto trzymając kierownicę , gdy puszczam - ona ucieka w prawo i samochód również zaczyna ściągać na prawo. Panowie ja się na tym nie znam , nie mam zbyt dużej gotówki do naprawy . Zacznę od sprawdzenia ciśnienia w oponach, choć wydaje mi się, że ciśnienie będzie ok , może trzeba będzie zrobić wyważanie kół? Nie mam pojęcia .. Proszę Was o pomoc .