Problem z umową kupna sprzedaży

07 Sty 2010, 15:35

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!

na początku listopada kupiłem samochód w odległym od mojej miejscowości Gorzowie Wlkp. Po koniec listopada złożyłem wniosek o rejestracje samochodu. Wszystko było opłacone, po prostu cycuś. Wygląda to tak: Pojechałem kupić auto, spisałem dane jakie były ku temu potrzebne. Wróciłem do swojego pięknego oraz malowniczego miasteczka aby w dalszym ciągu dokonać przerejestrowania pojazdu. Przed dokonaniem poprosiłem moją Mamę o to aby dopisała się do mojej umowy aby uciec przed wysokim ubezpieczeniem wszystko szło gładko, jednak połowie grudnia odebrałem pisemko od starostwa powiatowego w mojej miejscowości o dokonanie "wyjaśnień, ponieważ umowa kupna sprzedaży nie jest taka sama jak w przypadku umowy sprzedającego". Po otrzymaniu pisemka ze starostwa zgłosiłem się w celach wyjaśnień. W moich wyjaśnieniach orzekłem że moja Mama nie mogła jechać tak daleko ponieważ PRACUJE a ja pełniłem role pełnomocnika z tym że nie zdawałem sobie sprawy że wynikną jakieś problemy z braku danych osobowych mojej Mamy. Pani naczelnik zasugerowała mi aby poprzedni właściciel dokonał aneksu wprowadzonych danych, jednak jak on to wyjaśnia " nie ma takiej możliwości ponieważ on już nie istnieje w Gorzowskim starostwie jako WŁAŚCICIEL i nie ma wpływu na wcześniej złożoną przez niego umowę sprzedaży. Także drodzy użytkownicy, proszę Was o pomoc i rady, abym mógł dokończyć rejestracje samochodu. Z góry dziękuje oraz pozdrawiam!
Dave
dave89
Nowicjusz

Miejscowość: Brzesko

08 Sty 2010, 10:22

Tu masz ten sam problem, który przedstawia sprzedawca ;)
https://www.forumsamochodowe.pl/pomocy-vt28189.htm

Ogólnie jest to Twój kłopot. Jeśli sprzedawca nie chce iść Ci na rękę bo sam się w to wpakowałeś to do tej umowy co jest w urzędzie dołóż drugą -
Dariusz Sawicki[link wygasł] gdzie darujesz mamie część samochodu. Nie wiem czy nie będzie trzeba poprawić tej umowy gdzie dopisałeś mamę czyli ją wykreślić. Musisz spytać pani Naczelnik co ona na to.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moda MINI na wiatr i niepogodę - bardzo Brytyjska
    MINI to nie tylko samochód. Z tą marką związany jest również styl życia, który fascynuje nie tylko na drodze i w garażu. Zgodnie z mottem YOU.ME.MINI. od września 2013 w nowej kolekcji MINI Lifestyle ...
    Gruba odzież, a nurkowanie podczas hamowania
    Gdy na zewnątrz panują niskie temperatury, większość osób wsiada do samochodu w zimowym ubraniu, często składającym się z wielu warstw. Nie jest to jednak ani wygodne, ani bezpieczne, szczególne w przypadku ...