Problem z urzędami itp

25 Mar 2012, 21:07

Nie wiem czy na dobre forum się wciskam.

Witam wszystkich,
Mam poważny problem i nawet bardzo skomplikowany.
W 2006 roku zmarł mój dziadek i moja mama odziedziczyła samochód: matiz rocznik 2000
Był on używany do roku 2009, potem był mały kryzys i nie korzystaliśmy z niego.
W międzyczasie zostały nam skradzione wszelkie dokumenty potrzebne do samochodu tj. dowód rejestracyjny, ubezpieczenie itp.

Problem polega na tym, że wszystkie ubezpieczenia i dowód rejestracyjny były na dziadków, natomiast po kradzieży nie były wyrabiane nowe, a teraz mama chce wyrobic nowe dokumenty tym razem na siebie.
Nie wiem od czego zacząc, gdzie isc
fajtłapa1
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

26 Mar 2012, 18:00

fajtłapa1 napisał(a):e wiem od czego zacząc, gdzie isc
fajtłapa1 napisał(a): a teraz mama chce wyrobic nowe dokumenty tym razem na siebie.

Zeby wyrobic nowe dokumenty na samochod musi być jego własciciel.No niestety ale pierwotny własciciel juz nie zyje więc trzeba zaczynać od początku tzn.znależc nowego wlasciciela.Instytucja która wam pomoze jest jedynie sąd.Musicie załozyć sprawe o podział majątku i wskazac osobe która będzie dziedziczyła ten majatek.Innej drogi nie widze... :(
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Prowadzenie samochodu na głodzie
    Wielu kierowcom zdarza się prowadzić samochód, odczuwając głód, co skutkuje zmęczeniem oraz obniżoną koncentracją. Żeby tego uniknąć, część osób decyduje się na jedzenie w samochodzie, co jest równie ...