REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Czyli zostałeś właścicielem samochodu który kupował kolegaHorat napisał(a):na początku lutego kumpel chciał kupić samochód więc pojechałem z nim i okazało się że nie ma przy sobie dowodu i samochód został spisany na mnie.
Jak kolega nie przerejestrował auta to temu znajomemu który nabył auto powinien przekazać wszystkie umowy czyli twoją zakupu i sprzedaży, jego zakupu między Tobą a nim. Wtedy będzie ciągłość umowy. Nie powinno też być problemów przy rejestracji.Horat napisał(a):Kolega sprzedał samochód po 3 tygodniach innemu znajomemu
Przedstawiasz umowy kupna i sprzedaży i po sprawie.Horat napisał(a):1 czerwca dostałem kwit że nie przerejestrowałem samochodu i wszczęli postępowanie w stosunku do mnie.
A gdzie masz umowy? Osoba od której kupiłeś auto ma je na umowie więc właścicielem auta jesteś Ty. Musisz mieć tu umowy żeby rozwiązać całą sytuację. Jak sprzedałeś auto koledze, bez umowy?Horat napisał(a):Teraz dochodząc do sedna czy mam jakąś możliwość odwołać się od kary skoro nie mam żadnych umów? Albo czy jestem w stanie uniknąć jakoś tej kary?
Kao napisał(a):Wszystko poszło już w system, kary nie unikniesz.
Horat napisał(a):Po tygodniu samochód został "sprzedany" temu koledze (spisaliśmy umowę
Rokiko napisał(a):Więc nie odwoła się bo tu umowa musi być.
Horat napisał(a):Po tygodniu samochód został "sprzedany" temu koledze (spisaliśmy umowę...)
bonifacy napisał(a):Myślę że trzeba rozmówić się z ,,kolegą''.