Problem z VV golf III - podczas jazdy nie nabiera mocy

08 Sty 2012, 17:08

Samochód podczas jazdy nie nabiera mocy,ani na gazie ani na benzynie- na wolnych obrotach potrafi zgasnąć. Po odpaleniu ma bardzo niskie obroty (ok 500). Sprawdzane już były: układ wydechowy wraz z katalizatorem, wymieniłem sondę lambda, czujnik hala, silnik krokowy i silnik położenia przepustnicy, świece. Niestety bez zmian.
Marcin77
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1996
Auto: VV Golf
  • 09 Sty 2012, 20:04

A powietrze silnik dostaje? Moze filtr masz zawalony?

Jak filtr jest OK, to byc moze rozrzad masz zle ustawiony(mogl przeskoczyc bo pasek nie ma wszystkich zebow, czy mechanik wymieniajac ci pasek zle go ustawil), moze regulacja zaworow pomoze, albo walek rozrzadu masz wytarty. Slaba kompresja tez moze miec wplyw na moc silnika.

A kody bledow probowales odczytac? Moze check ci sie pali i autko chodzi na mapie serwisowej stad brak mocy?

EGR moze ciala dawac i za duzo spalin dawac w dolot(Tylko nie wiem czy golf III w benzynie mial w ogole EGR).
    Czimi
    Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: W210 220 CDI

18 Sty 2012, 14:50

Podobne objawy daje brudna przepustnica. Może kable WN ? Nie jestem pewien czy w Golfach III montowana była już nieszczęsna odma, którą można było by sprawdzić. Można jeszcze sprawdić czy ma dobrą kompresje.
    Rafalek7
    Początkujący

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
    Prawo jazdy: 23 08 2010
    Auto: VW GOLF IV
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Aygo - samochód do miasta
      Z danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR wynika, że pod względem liczby rejestracji model Aygo jest niekwestionowanym liderem rynku w klasie A. Od stycznia do kwietnia 2019 roku nabywców znalazło aż 1 721 ...