Ciekawostka z silnikiem audi

03 Sty 2012, 21:27

Witam wszystkich a na start powiem ze nie wiedzialem gdzie wsadzic ten post a co do tematu to ostatnio kupilem Audi A6 2.5 TDI V6 2003 rok. Mianowicie auto nierowno chodzilo trzeslo silnikiem i obstawialem pompe paliwowa a po podlaczeniu pod kompa pompa nie pokazala bledu wiec rozebralem dekle zaworowe i co sie okazalo SPAWANE WAŁKI ROZRZADU i tu moje pytanie czy ktos widzial kiedys podobne jaja bo u mnie to mechanicy za glowy sie łapali i nie chcieli mi uwierzyc ze jeszcze 200 km do domu nia przyjechalem:P
kamilszczak01

• 04 Sty 2012, 13:35

Szczerze mówiąc to nie widziałem czegoś podobnego,ale bardziej ciekawi mnie ile wyniosła naprawa całości. Z tego co się orientuje,nie jest to tania sprawa.
    Dabtuner
    Aktywny

04 Sty 2012, 17:31

same walki rozrzadu w zamienniku kosztuja okolo 200zl za sztuke czyli naprawa ogolnie okolo 5 tys ale narazie nic nie robilem bo bede sie sadzil z gosciem bo jak sprzedawal to sie upieral ze to poduszka pod silnikiem a faktycznie byl tylko przygotowany do sprzedazy co prawa kupilem auto tanio
    kamilszczak01

04 Sty 2012, 18:58

Czego to nie wymyślą jak miał byś możliwość zrobienia fotek tego magicznego wyczynu to pewno nie jedna osoba by się zainteresowała poza tym wydaję mi się to dziwne bo pewnie musieli je wyciągnąć a jak już mieli wszystko na wierzchu to wystarczyło wsadzić nowe, fakt koszty by podskoczyły ale odbili by to na sprzedaży.
    PrezesArtek
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Audi S8 i Wp11-144
    Silnik: AVP, QG18DE
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2001

17 Sty 2012, 22:48

Czesc wszystkim mam dwie fotki tej cudownej naprawy co prawda troche nie bardzo one no ale to telefonem na szybkiego u mechanika cos tam zobaczycie
    kamilszczak01

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

DS E-TENSE FE 19 - bolid Formuły E nowej generacji
      Bolid Formuły E nowej generacji został zaprezentowany na torze. DS E-TENSE FE 19 ma za sobą pierwsze kilometry, które pokonał w pobliżu siedziby DS Performance w Wersalu. Próba nie była ścisłym testem – ...