Problem z wentylatorem - Jeep Grand Cherokee WK2 3.6 2012

01 Paź 2021, 07:40

Witam jestem nowy na forum i mam problem. Ściągnąłem jeepa z USA w stanie teoretycznie normal wear ale jak to ze stanów zawsze coś wyjdzie i u mnie też wyszło. Choinka na desce nie odpalał z guzika nie działał szyberdach i wycieraczki, wentylator silnik i skrzynia perfect za...rdala jak trzeba. Wszystko udało się już ogarnąć poza szyberdachem i wentylatorem. Na krótko się załacza wszystkie kable sprawdzone spinki bezpieczniki sprawdzone a pomysłu brak. Jest może gdzieś jakiś moduł komfortu albo coś w tym stylu gdzie i do kogo z tym jechać w mazowieckim??. Może ktoś miał taki przypadek ???
miles3611
Obserwowany

01 Paź 2021, 08:23

Rezystor dmuchawy sprawdzony czy jest sprawny? Na klimatroniku ustawienia nawiewu wszystkie działają tylko nie włącza się wentylator dmuchawy?

Przełącznik od sterowania szyberdachem jest sprawny? Napięcie do niego dochodzi?

Tu musisz najlepiej poszukać jakiegoś elektryka który będzie musiał pewnie krok po kroku przejrzeć instalację pod kątem tych dwóch urządzeń.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

01 Paź 2021, 09:02

Teoretycznie wszystko sprawdzone ale ten rezystor chyba trzeba zobaczyc klimatronik działa klapki słychac że działają.
miles3611
Obserwowany

01 Paź 2021, 09:06

No tu nie pozostaje nic innego jak szukać z miernikiem w ręku i kabelek po kabelku. Eliminująć po kolei wszystko powinieneś dojść w końcu do problemu nawet jeżeli będzie to jakiś moduł/sterownik.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Fiat Tipo - kompaktowy sedan
    Fiat TIPO to całkowicie nowy, czterodrzwiowy samochód, stworzony od samego początku jako trójbryłowy sedan, zgodnie z koncepcją "Born to be Sedan ", co pozwoliło wydobyć zrównoważone kształty włoskiego ...