Problem z wycieraczkami

31 Paź 2010, 12:56

Witam-od jakiegoś czasu borykam się z nadmiernym przecieraniem/rysowaniem szyby przedniej w mazdzie 323C- wymieniłem stare piórka na nowe (grafitowe) i problem jest nadal-mam ładny półokrąg od strony pasażera w ciągu dnia nie przeszkadza ale jadąc z pracy w nocy irytuje do bólu :cry:
Czego to wina? i czy idzie jakoś te ryski usunąć/zminimalizować?
shorty1988
Początkujący

Miejscowość: Rawicz
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: BMW e46 320td 150KM 2002r
  • 31 Paź 2010, 18:03

rysy powstały ze starych piór na szybie można usunąć polerką i specjalną pastą nie taką co do karoserii tylko do szyby jeżeli są drobne rysy a jeżeli nie to wymiana szyby nowej nie polecam używanej ponieważ używana szyba jest wycinana i przy wycinaniu zostaje ona uszkodzona ja to nazywam wyszczerbieniem szyby gdy samochód ma na prężenie i szyba pracuje gdy szyba pracyje zaczyna pękać od tego wyszczerbienia , szyba nie musi pęknąć odrazu może to być po jakimś czasie tale teoria jest taka ze może.
    ochroniarz02
    Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

12 Lis 2010, 23:57

miałem cos podobnego tylko mniejsze pojechałem z tym do firmy co sie zajmuje zakładaniem szyb naprawa odpryskóp itp zapłaciłem 30zł i problem miałem z głowy za jakis 2 godzinki iz zrobili mi to od reki moze zadzwon gdzies w twojej okolicy za takim czyms i popytaj
    wampir1717
    Aktywny

Miejscowość: NY

18 Lis 2010, 22:43

Uzywana szyba to tylko jesli juz faktycznie nie chce sie dlugo jezdzic samochodem. Przeciez uzywana napewno tez juz posiada jakies chociaz lekkie zarysowania.

A co do wycieraczek to polecam takie cale gumowe one nie maja nic metalowego i nie maja mozliwosci porysowac szyby.
    Ostatnio edytowany przez daromz, 21 Lis 2010, 02:43, edytowano w sumie 1 raz
    daromz
    Nowicjusz

Miejscowość: Wadowice
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bentley EXP 100 GT - elektryczny luksus
      Jak widać Bentley stawia na luksus w wydaniu samochodów elektrycznych. Na razie jest to prototyp ale w niedalekiej przyszłości może się okazać że takie samochody będą królowały na globalnym rynku. To nie tylko ...