Problem z wymianą oleju

04 Maj 2009, 20:50

Witam. Mam mały problem. Kupiłem Forda Focusa rocznik 2000 z silnikiem diesel 1.8 TDI i nie wiem, jaki olej powinienem teraz wlać, ponieważ nie zapytałem poprzedniego właściciela o to, jaki był zalany. Auto przejechane ma 182 tys. kilometrów. Czy ktoś może mi poradzić co zrobić w takiej sytuacji??? Bardzo proszę o pomoc. Jaki olej najbezpieczniej jest wlać???
witold2103
Nowicjusz

Miejscowość: Dybówko
  • 05 Maj 2009, 17:05

Masz Focusa ENDURA DI turbo Diesel?! Magnatec Proffesional A1,EDGE 5w30 lub 5W40C3.Jak rozpoznasz jaki olej był lany?! :wink: Syntetyk czy minerał?!Dowiesz się ,napiszę ci na PW,gdyż to są sekrety,ty o to pytasz to się dowiesz! :wink: Lej tylko oleje syntetyczne do tego silnika.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Toyota Corolla TE27 (1972–1974)
      To właśnie od niej zaczyna się wielka przygoda Corolli ze sportem. Pod maską lekkiego, ważącego zaledwie 855 kg nadwozia coupe ówczesnej Corolli TE27 zamontowano 115-konny silnik DOHC z Celiki. Ta wersja trafiła do ...