Problem z wyskakującym zderzakiem

17 Cze 2014, 08:24

Jakiś czas temu zauważyłem że wyskoczyła mi górna część zderzaka. Wcisnąłem to z powrotem i jakiś czas było OK. Jednak potem znowu wyskoczyło z jednej strony wiec znowu docisnąłem i tak parę razy. Teraz zauważyłem, że lakier zaczyna pękać w tamtym miejscu. Nie wiem czy cały fragment gdzie lakier się łamie z czasem nie odleci. Co z tym zrobić?
Yarecki
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Wrocław
Auto: Peugeot 5008
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

17 Cze 2014, 09:46

JAk się nie mylę, zderzak trzyma się tam na tzw ślizgach. Być może, że uchwyt na ślizgu z tej strony się ułamał.
Ale nie jestem pewny na 100%.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

17 Cze 2014, 10:50

Przyznam, że pierwsze słyszę o ślizgach. Czyżby to coś, co jakby na wcisk podtrzymuje ten prostopadły fragment z podobnym fragmentem elementu powyżej? Gdzie by się z czymś takim najlepiej zgłosić bo chyba blacharze takich rzeczy nie robią? Słyszałem coś, że plastik można spawać jeśli ten ślizg byłby plastikowym elementem.
Yarecki
Początkujący

17 Cze 2014, 11:22

Tutaj [link do oferty na Allegro wygasł]
możesz się o tym dowiedzieć ewentualnie uzupełnić Swoją wiedzę na ten temat. Niewykluczone że Twój zderzak już nie posiada zaczepów do umocowania na owym ślizgu a on sam jest nieuszkodzony. Co do klejenia to w tym miejscu ten zabieg może nie przynieść oczekiwanego rezultatu. Z tym problemem jak najbardziej możesz udać się w pierwszej kolejności do blacharza.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

17 Cze 2014, 18:09

Ten link sporo mi naświetlił. Dzięki za to :piwo: . Podejrzałem jak to tam się łączy ale nie miałem odwagi tego pociągnąć żeby przyjrzeć lepiej w jakim stanie jest ten ślizg. Część zderzaka jest skręcona strasznie pordzewiałymi śrubkami więc mogłoby mi wszystko na tych łączeniach zawisnąć. Tym razem będzie trzeba odwiedzić blacharza :)
Yarecki
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Sztuczna inteligencja ma rozładować korki w Bangkoku
    Toyota Mobility Foundation razem z partnerami publicznymi i prywatnymi uruchomiła nowy projekt, w którym zaawansowana analityka danych przy użyciu sztucznej inteligencji i technologii uczenia się maszyn posłuży do ...