Wycena klapy, zakup pierwszego auta

14 Lip 2014, 14:27

Witam wszystkich!

W weekend oglądałem autko w komisie: Hyundai i30 z 2007 roku (ok. 93tys km), 122PS, benzyna.
Od razu moją uwagę zwróciła klapa, delikatnie inny odcień. Sprawdziłem jej grubość "długopisem" i okazało się, że była rzeczywiście malowana. Dodatkowo tuż nad błotnikiem z przodu jest mały odprysk,a pod nim widać starą warstwę.
Jak doradzacie, ile można zejść z ceny za taką wadę? 600zł może więcej? Dodam, że malowanie klapy nie jest udokumentowane w papierach! To budzi moje podejrzenie. Na co zwrócić jeszcze uwagę??

Jako, że być może, będzie to moje pierwsze autko proszę o poradę

P.S
są jeszcze inne problemy np. uszkodzony/odpadający przycisk otwierania szyby, widocznie pocięta opona (więc do wymiany 2 opony przednie), nie wymieniany rozrząd, odklejająca się uszczelka przy drzwiach.
motorob
Obserwowany

Auto: Nie mam

14 Lip 2014, 14:37

Auto po przejściach więc ja bym odpuścił na Twoim miejscu.. Poszukaj innego bo spokojnie znajdziez auto z PL salonu :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Lip 2014, 14:44

nie jestem znawcą, ale wszystkie przeglądy są elegancko robione co ok. 20tys. co rok. Cena to: ok. 24500zł. Sprawdzałem też grubość lakieru na bocznych częściach, tam jest ok.
Oglądałem silnik śruby niby nie odkręcane. Tylko ta klapa.... możliwe jest, że właścicielowi coś tam po prostu spadło?
Jak myślicie?
motorob
Obserwowany

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 11 - najbardziej odlotowe wydechy w samochodach
    Dobry samochód sportowy musi być dopracowany w każdym calu - od przednich wlotów powietrza aż po końcówki wydechu. A producenci robią wszystko, by nawet te ostanie były w ich samochodach niepowtarzalne. ...
    Obowiązkowe systemy ratujące życie w nowych samochodach
    Komisja Europejska opowiedziała się za wprowadzeniem obowiązku wyposażenia wszystkich nowych modeli samochodów w systemy bezpieczeństwa ratujące życie. Takie wyposażenie ma być obowiązkowe w każdym nowym samochodzie ...